MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
19-06-2019
Deel dit event
Soort Beurs
Duur 1 dag
Datum 19-06-2019
Plaats Vianen

Toegang: Gratis (na registratie)

Instrumentatie & Analyse event

Beurs

Vernieuwd Instrumentatie & Analyse event 2019

Op woensdag 19 juni 2019 vindt het Instrumentatie & Analyse Event plaats in het Van der Valk Hotel Vianen. Op deze dag wordt u bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van instrumentatie- en analyse-apparatuur. De opzet is vernieuwd ten opzichte van eerdere edities waarbij er op dit moment 22 exposanten zijn ingeschreven als deelnemer.

De exposanten van I&A 2019 zijn: ABB, Badotherm Proces Instrumentatie, Batenburg Mechatronica, Bronkhorst Nederland, Daalder Techniek, De Gidts & Feldman, Elscolab, Endress + Hauser, Emerson Automation Solutions, Flexim Instruments Benelux, GE Oil & Gas, Georg Fischer, JUMO Meet- en Regeltechniek, Krohne nederland, ODS Metering Systems, Metrohm Nederland, MSA Safety, Samson Regeltechniek, Satron instruments, Sick. Teesing, VEGA en Yokogawa

De toepassing van instrumentatie en analyse apparatuur in de industrie steunt op een sterke basiskennis en een continue vernieuwing van de technologie. Technische kennis op het gebied van instrumentatie en analyse is van groot belang voor iedere procesengineer en -technoloog. Het Instrumentatie & Analyse event biedt u de mogelijkheid om in n dag genformeerd te worden over de laatste ontwikkelingen. Experts gaan daarnaast graag het gesprek met u aan over de uitdagingen uit uw eigen praktijk.

Het lezingenprogramma bestaat zowel uit praktijkcases van eindgebruikers als technologiesessies van leveranciers. We lichten graag enkele sprekers voor u eruit.

Metingen bij extreme temperaturen

Ricardo Witteman, process engineer bij LNG Gate Terminal Rotterdam, zal inzicht geven in de setup en dagelijkse activiteiten van een LNG-terminal. Hij zal laten zien waarom het werken bij cryogene temperaturen zoveel uitdagender is dan het werken bij kamertemperatuur. Hierbij is niet alleen de temperatuur zelf een uitdaging. Stel je voor wat er gebeurt wanneer een cryogene vloeistof opwarmt naar kamertemperatuur. De gate terminal op de Maasvlakte in Rotterdam is de eerste en enige LNG-importterminal in Nederland. De terminal, een joint venture van Gasunie en Vopak verzorgt de aan- en doorvoer van vloeibaar aardgas voor Noordwest-Europa.

In het parallelle lezingenprogramma komt de vraag terug: wat hebben oververhitte stoom en cryogene vloeistof met elkaar gemeen? Het zal blijken dat de flow van beide substanties gemeten kan worden met ultrasone technologie. Temperaturen zo hoog als 650C of zo laag als -200C zouden het pizo-materiaal beschadigen dat normaal gesproken gebruikt wordt voor Ultrasone Time Transit flowmetingen.

Een paar jaar geleden is er echter een methode ontwikkeld om de sensor te isoleren van de applicatie. Isolatie van de sensor dus, maar niet van het geluidssignaal. Tijdens de presentatie van Dorus Bertels, namens Panametrics BHGE zullen verschillende uitdagingen uiteen worden gezet waarvoor deze technologie een oplossing kan bieden.

Bekijk het programma van de dag voor een totaaloverzicht van alle onderwerpen die aan bod komen op de website via Daar kunt u zich als eindgebruiker ook kosteloos aanmelden voor een bezoek.
 

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

De impact van digitale instrumentatie bij Oxea Nederland
De impact van digitale instrumentatie bij Oxea Nederland
Chemiebedrijf Oxea Nederland is volop bezig om de instrumentatie in zijn fabriek in Amsterdam voor te bereiden op de digitale transformatie. David van der Werf, technical manager bij Oxea, vertelt tijdens het I&A event hoe deze stappen worden gezet en spreekt de wens uit voor betrouwbare draadloze signalen. Volgens Van der Werf is Oxea momenteel bezig om stapsgewijs gebruik te gaan maken van digitale instrumentatie in de huidige productiefaciliteit. Hij schetst het huidige beeld bij het chemiebedrijf: We krijgen een nieuw besturingssysteem, DeltaV van Emerson. En we zitten in de fase dat de meeste transmitters en instrumenten een jaar of twintig oud zijn. Dat is een normale tijd om deze te gaan vervangen. Dat is de golf waar we nu opzitten. Wat je ziet gebeuren is dat alle instrumenten die we nu kopen toegevoegde waarde bieden in de vorm van extra signalen. Dat zit vaak in de diagnostische sfeer: hoe gaat het met me, meet ik iets geks? De vraag is hoe de Asset
29-05-2019  |  572x  |  Kort nieuws  | 
Kostenbesparingen realiseren en circulaire stromen ontdekken Interview met Bert Offereins van Ingenieursbureau Lievense
Kostenbesparingen realiseren en circulaire stromen ontdekken
Interview met Bert Offereins van Ingenieursbureau Lievense Met afvalwater- en procesbeheersing kunnen bedrijven veel geld besparen, bijvoorbeeld in de zuivelindustrie. Bert Offereins van Ingenieursbureau Lievense vertelt tijdens het Instrumentatie & Analyse event hoe naast kostenbesparingen ook circulaire stromen realiseerbaar zijn. Afvalwater is een ingecalculeerde verliespost voor veel bedrijven, mede door de grondstofverliezen en lozingskosten die tijdens de productie optreden. Offereins legt uit: Als je loost op het riool betaal je voor de vervuilingseenheden. Per vervuilingseenheid kost dat 50 euro. Voor een zuivelfabriek kost het lozen van 1 liter melk al 231 euro per jaar. Op deze kosten zijn volgens Offereins besparingen mogelijk: Ons business model is vanuit het afvalwater terugzoeken naar de oorzaak van de lozing. We gaan het afvalwater meten en proberen de link te leggen met de procesvoering. Bij een melkfabriek ontstaan de verliezen bij het reinigen van een tank waar melk in heeft gezeten. Je kunt bijvoorbeeld
24-05-2019  |  578x  |  Kort nieuws  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel