MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
17-09-2019 - 19-09-2019
Deel dit event
Soort Cursus
Duur 3 dagen
Startdatum 17-09-2019
Einddatum 19-09-2019
Plaats Dordrecht

Toegang: Betaald

Basiscursus Reliability-centred Maintenance 3 (RCM3)

Cursus

Reliability-Centred Maintenance III (RCM3)
Deze cursus neemt de deelnemers mee door het Aladon RCM3-proces, de volgende generatie RCM. RCM3 is de opvolger van het robuuste en grondige denkproces van de RCM2-methode. Organisaties passen RCM3 toe om operationele en onderhoudsrisico’s die samenhangen met het gebruik van fysieke assets te reduceren, om zo de inherente capaciteit van assets op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid te bereiken tegen minimale kosten. Risicogebaseerd RCM (RCM3) brengt de onderhoudsstrategie volledig in lijn met de internationale normen voor Asset Management en risicomanagement (ISO 55000 en ISO 31000).

Met RCM3 bepaalt u welke onderhoudstaken moeten worden toegepast op een systeem en met welke interval deze taken moeten worden uitgevoerd. RCM3 biedt ook de oplossing om te bepalen in welk geval het beter is om een storing bewust af te wachten of een storing te bestrijden met een wijziging van het ontwerp, het gebruik of door het verbeteren van instructies, kennis of vaardigheden.

U ervaart de best practices voor het beantwoorden van de acht vragen van RCM3 aan de hand van
een praktijkvoorbeeld. U verkent ook de algemene valkuilen bij de uitvoering en de implementatie van RCM3.

Doel
Tijdens de cursus leert u de basis van modern prestatiemanagement van fysieke assets. Vandaag
de dag is er, meer dan ooit, de prangende behoefte om assetprestaties te vergroten en tegelijkertijd kosten te verminderen. Een sleutel tot succes is het verschuiven van de traditionele benadering van reparatie en optimalisatie naar het proactief beheersen van risico’s – het basisprincipe van RCM3.

Onderwerpen
•Risico’s inventariseren en beoordelen
•Maatregelen bepalen om de risico’s effectief te beheersen
•Kiezen uit de verschillende soorten onderhoud en operationele strategieën op basis van technische haalbaarheid en toegevoegde waarde
•Vereiste intervallen bepalen van onderhoudstaken
•De gemeenschappelijke RCM3-taal; met gedeelde doelstellingen voor onderhoud, inspectie en productie en hoe de onderlinge samenwerking tussen deze afdelingen succesvol Asset Management mogelijk maakt
•De juiste Asset Management beslissingen nemen voor optimale prestaties van technische systemen en tegelijkertijd veiligheid en milieu-integriteit maximaliseren
•Bereiken van compliance - onderhoudsstrategieën opstellen die voldoen aan de ISO-standaards voor Asset Management en risicomanagement (ISO55000 en ISO31000)
Na de cursus bent u in staat om deel te nemen in een projectteam dat RCM3 toepast op een asset
onder leiding van een RCM3-facilitator.

Bestemd voor
Iedereen die zich bezighoudt met, of direct belang heeft bij de optimale prestaties van fysieke assets, het optimaliseren van onderhoud en het reduceren van risico’s. Hiertoe behoren de medewerkers én de managers van (Maintenance) Engineering, Reliability Engineering, Technische
Dienst, Productie en Asset Management. Iedereen kan aan de driedaagse basiscursus Reliability-centred Maintenance (RCM2) deelnemen, tenzij die deelname in strijd is met de licentie-overeenkomst tussen Aladon LLC en Operational Excellence Transfer.

Kosten
Het cursusgeld voor deelname aan een van de vier edities per jaar met open inschrijving in het
kader van de NVDO Maintenance Academy bedraagt voor leden van de NVDO € 1.820,- en voor niet-leden € 1.980,- (excl. BTW). Inclusief het nieuwe boek RCM3 - Risk-Based Reliability Centered Maintenance, Het Aladon RCM3-Beslissingsdiagram, Uitgewerkte praktijkvoorbeelden, lunches, koffie en thee.
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel