MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
03-10-2018
Deel dit event
Soort: Congres
Duur: 1 dag
Datum: 03-10-2018
Plaats: Doorn

Toegang: Betaald

NVDO Suto PrestatieManagement

Congres

3 oktober a.s. vindt het jaarlijkse NVDO Suto PrestatieManagement Congres in samenwerking met iMaintain plaats. We zijn te gast in de Oranjerie Hydepark, Doorn. Specialisten delen hun visie, kennis en ervaring. Het congres biedt tevens een groot fysiek netwerk. Ga je met ons mee?

In hoge snelheid worden innovaties en ontwikkelingen geïntroduceerd die kunnen helpen om onderhoud voorspelbaar te maken of het te verwaarden. Is er tussen asset owner en leverancier voldoende aansluiting en consensus voor een vruchtbare toekomstige samenwerking? En hoe snel en eenvoudig zal de nieuwe generatie deze nieuwe technologieën kunnen doorgronden en toepassen? De toekomst is niet het volgende decennium. De toekomst is morgen. Ben jij futureproof?

Met medewerking vanuit onder andere Universiteit van Amsterdam, Universiteit Twente, Hogeschool Utrecht en de Schiphol Group.

De volgende sprekers delen graag hun kennis onder voorzitterschap van Laura van de Linde (iMaintain)

Ward Ooms, Open Universiteit
Ward laat ons met zijn presentatie nadenken over het ‘waarom?’ van de keuze voor samenwerking en innovatie. Natuurlijk willen we vooruit en kijken we naar de toekomst, maar wat drijft ons (of wat zou ons moeten drijven) om daarvoor de samenwerking te zoeken. En als er dan al sprake is van een match waarbij de strategische doelen goed op elkaar aansluiten, is het succes van samenwerking dan gegarandeerd? Wat is er nodig om samenwerking voor innovatie te doen slagen?

Frank Verbeeten, Universiteit van Amsterdam
Frank heeft onderzoek gedaan naar de ‘strategic alignment’ tussen asset owner en service provider. Wanneer de één bepaalde strategische doelen nastreeft, betekent dit dan automatisch dat de ander deze moet overnemen? Hoe wordt optimale ketensamenwerking bereikt door het maken van afspraken over dienstverlening en het afsluiten van bindende contracten? Hoe speelt het prestatiemanagementsysteem van de service provider een rol bij het realiseren van de strategische doelen van de asset owner? Het streven is uiteraard een win-win situatie, maar is dat wel in alle gevallen haalbaar?

Netwerklunch

Gerald van Dijk, Hogeschool Utrecht
Gerald bespreekt de actuele staat van het techniekonderwijs in Nederland. Wat zijn momenteel de kansen om de instroom van leerlingen in technische studies te vergroten en wat zijn de bedreigingen? Hij plaatst deze vraag in een internationale context en brengt nuances aan die te maken hebben met verschillende doelen die in onderwijs worden nagestreefd, met uiteenlopende onderwijstypen en met visies op leren. De inzichten die worden besproken, kan de technische industrie gebruiken om bij te dragen aan het ‘future proof’ maken van techniekonderwijs.

Leo van Dongen, NS
Inclusief toelichting Assetmanagement model en bruggetje naar onderzoek

Wieger Tiddens, Universiteit Twente
Spreekt over het structureren van beslissingen in toepassing van voorspellend onderhoud. Veel leidinggevenden in kapitaalintensieve sectoren beschouwen onverwachte storingen van fysieke kapitaalgoederen als een primair operationeel risico. Methodes als predictive maintenance (PdM) hebben de belofte om onverwachte stilstandstijd te voorkomen en tegelijkertijd de totale onderhoudskosten te verlagen. De keuze van de toegepaste techniek lijkt vaak gebaseerd op dat wat al beschikbaar of gebruikelijk is binnen het bedrijf of de industrie. Het onderzoek van Wieger is gericht op de vraag hoe beslissingen rondom de toepassing van voorspellend onderhoud beter kunnen worden gestructureerd. Wat zijn de belangrijkste knelpunten in de toepassing van predictive maintenance? En hoe kunnen beslissingen rondom voorspellend onderhoud worden ondersteund?

Ron Wever, Schiphol
Visuele introductie, gevolgd door Case PdM/LCV bij Schiphol Bagage afhandelingssysteem

Stel je vragen tijdens de interactie
‘Interactief uurtje’ met stellingen/vragen over de onderzoeken m.b.v. de debat-app. Reacties op de antwoorden van de congresdeelnemers door panel bestaande uit Leo van Dongen, Gerald van Dijk en Wieger Tiddens

Afsluitende netwerkborrel

Tijd 10:00 uur registratie en ontvangst
Programma 10.30-17:00 uur
Einde 18:00 uur na de afsluitende netwerkborrel
Deelnamefee Congres, lunch & borrel: € 245 (niet-NVDO-leden: €490)
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel