MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
12-09-2018
Deel dit event
Soort: Bijeenkomst
Duur: Een middag
Datum: 12-09-2018
Plaats: Amersfoort

Toegang: Gratis (na registratie)

(Big)data en Asset Management

Bijeenkomst

Het NVDO Inspectieplatform nodigt je van harte uit op 12 september a.s. bij advies- en ingenieursorganisatie Arcadis, in Amersfoort. Het thema van deze middag is:

“Op (Big) data gebaseerde besluitvorming over Asset Management”

Data is de nieuwe asset! Het is aan eigenaren, assetmanagers (bij overheden), bedrijven en hun aannemers (serviceproviders) om de waarde van de steeds grotere stroom aan data en nieuwe, digitale technologie optimaal te benutten. Bijvoorbeeld voor het professionaliseren van hun Asset Management. (Big)data helpen bijvoorbeeld te voorspellen wanneer een asset gaat falen, risico’s te kwantificeren en investeringsbeslissingen beter te onderbouwen. Inmiddels hebben organisaties in verschillende sectoren veelbelovende resultaten behaald met de toepassing van Asset Analytics. Bijvoorbeeld bij het optimaliseren van onderhouds- en vervangingsprogramma’s van spoor, wegen en bruggen.

We merken dat steeds meer organisaties de toegevoegde waarde van Asset Analytics erkennen en interesse tonen voor toepassing ervan in hun Asset Managementproces. Daarom organiseert de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) samen met Arcadis een miniconferentie rond ervaringen en in de praktijk geleerde lessen. Uiteraard is er in het programma voldoende ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen over de bredere toepasbaarheid van Asset Analytics.

De volgende sprekers delen graag hun ervaringen met u!

Welkom en introductie, Marc Hartsema, Europees Leader Assetmanagement, Arcadis
“Digital Asset Management: de volgende stap in het professionaliseren van Asset Management”
De waarde van op (big)data gebaseerde besluitvorming over Asset Management. Hoe krijg je zicht op het potentieel en voordeel voor je organisatie? Waar begin je? Wat kunnen we leren van organisaties die al met Asset Analytics aan de slag zijn?

Maarten Zanen, Teamleider Data Analytics, Arcadis
“De inspecteur van de toekomst”
Ontdek hoe big data en een voorspellend model voor storingen gebruikt kunnen worden om het preventieve onderhoudsproces te optimaliseren. Wat vraagt deze data-gedreven manier van werken van de inspectiewereld? Welke veranderingen heeft dit tot gevolg? Hoe ziet de Inspecteur van de toekomst eruit?

Pauze

Robbert Bloksma, Partner iASSET B.V.
Praktijksimulatie; “Big Data: echt bruikbaar”
Wat kun je er mee? Meer dan je misschien denkt, maar over welke data hebben we het precies? En hoe haal je uit al die gegevens echt bruikbare informatie? Hoe betrouwbaar is die? Ontdek in een realistische praktijksimulatie hoe een bestaande dataset uit een traditioneel beheersoftwarepakket verrijkt wordt. Hierbij wordt onder andere een ‘berg’ met gegevens efficiënt bewerkt via een algoritme. Geen black box, maar een slimme manier om ook prioriteiten en beleidscriteria mee te nemen. Dat is pas bruikbare informatie voor de beheerder.

Robert Hoddenbach, Global Director Power/Asset Integrity, Fugro
“Digitaal Asset Management Process”
Hoe leg je een stevig fundament onder een digital Asset Management proces? Robert neemt je mee in werkwijze met handige tips en tricks.

Tijd: 13.30 uur ontvangst en registratie
Aanvang: 14.00 uur door de dagvoorzitter
Afsluiting: 17.15 uur met netwerkborrel
Bestemd voor: Geïnteresseerden (introducées zijn van harte welkom)
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel