MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
08-05-2019
Deel dit event
Soort: Leergang
Duur: 7 dagen
Startdatum: 08-05-2019
Plaats: Driebergen

Toegang: Betaald

Asset Management

Leergang

Als onderdeel van de NVDO Maintenance Academy organiseert Traduco de 7-daagse leergang Asset Management.

Asset Management is een systeem, een middel dat bij invoering en borging binnen uw bedrijfsvoering een toegevoegde waarde geeft. Waarde dat zich manifesteert in gestroomlijnde bedrijfsprocessen, een juiste informatievoorziening, het voeren van optimale risicobeheersing, kosteneffectief onderhouden van de assets en heldere rollen en verantwoordelijkheden op elk beheersniveau binnen uw organisatie.

Toepassing van Asset Management biedt u de mogelijkheid op risico gebaseerd Beheer en Onderhoud scenario’s te ontwikkelen die bijdragen aan het verkrijgen van het juiste evenwicht tussen uw kapitaalsinvesteringen (kosten) en opbrengsten (baten), zoals bijvoorbeeld hogere beschikbaarheid en betrouwbaarheid, productiviteit en de mate van milieubelasting door de assets. Kortom, hoe kan ervoor worden gezorgd dat uw assets het vereiste kosteneffectieve resultaat behalen tegen de meest gunstige kosten gedurende de gehele technische levensduur van de assets. In dit proces is het van belang dat de diverse stakeholders, die op enigerlei wijze een rol en verantwoordelijkheid in de gehele levenscyclus van uw asset hebben, integraal met elkaar samenwerken.

Leerdoelen
Na het volgen van de leergang is de cursist in staat om antwoord te geven op de volgende vragen:
•wat is Asset Management: gedachtengoed, de methodiek en principes
•welke plaats en positie neemt Asset Management in binnen de organisatie
•hoe wordt risicomanagement toegepast binnen de methodiek van Asset Management
•hoe kunnen ontwerpbeslissingen onderbouwd worden op basis van een Life Cycle Cost benadering
•hoe wordt wet- en regelgeving in het bedrijfsbeleid geborgd
•hoe kunnen bedrijfsprocessen worden gestroomlijnd, systeemeffectiviteit worden verhoogd en totale kosten over de levensduur worden geoptimaliseerd
•hoe bereik ik de optimale kosteneffectiviteit van de assets over de levensduur
•hoe ontwikkel ik de meest doelmatige uitbestedingsstrategie, hoe voer ik regie over de markt
•hoe worden mijn directie en ik zich bewust van de meerwaarde van Asset Management
•hoe kan ik de methodiek en principes van Asset Management effectief binnen de keten van mijn organisatie uitdragen en communiceren
•hoe kan ik bijdragen in het realiseren van een optimale samenwerking tussen alle partijen in de keten
•hoe kan ik de normstandaard ISO 55000 als hulpmiddel toepassen in het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen

Het programma
Het 7-daagse programma bestaat uit drie theoriesessies van elk twee aaneengesloten dagen. Technisch bedrijfskundige onderwerpen worden afgewisseld met onderwerpen ter versterking van de sociale aspecten, die een belangrijke rol spelen bij de implementatie en borging van Asset Management binnen de organisatie. De leergang is vanuit het “action learning” principe opgezet, de onderwezen theorie wordt met oefeningen en praktijkcases ondersteund. Resultaat van deze opdracht vormt aan het eind van de leergang een leidraad die kan fungeren voor invoering en borging van Asset Management binnen uw eigen bedrijf.

Bestemd voor
De leergang Asset Management is primair bestemd voor medewerkers die binnen hun bedrijf een rol en/of verantwoordelijkheid hebben in het ontwerpen, engineeren, beheren en onderhouden van assets gedurende de levensduur. Deze medewerkers vervullen bijvoorbeeld functies op het gebied van project-, productie- en onderhoudsmanagement, technische beheerders, fleet management, reliability- en maintenance engineering, planning & control en inspectie.

Kosten
Deelnamekosten voor NVDO-leden € 4.350,= en voor niet-leden € 4.650,= (excl. BTW). Inbegrepen zijn overnachtingen, maaltijden, koffie en thee, cursusmap en dictaat Asset Management.
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel