MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Nieuws

Plaats uw bericht
Bent u klaar voor Predictive Maintenance?   Test het zelf.
Bent u klaar voor Predictive Maintenance?
Test het zelf. Bij het onderhoud van installaties en machines opent Industry 4.0 de deuren om data te laten spreken en de onderhoudsingenieurs te ondersteunen bij het nemen van onderhoudsbeslissingen. Zij moeten een maximale uptime van installaties en machines garanderen, liefst ook nog kosten reduceren en tegelijk bewaken dat het onderhoud veilig wordt uitgevoerd. Het is dan ook hoog tijd om ook machines richting digitale transformatie te loodsen om het hoofd te kunnen bieden aan die uitdagingen. Met behulp van onder andere predictive analytics en IoT kunnen we het ideale moment voor onderhoud voorspellen, rekening houdend met verwachte gebeurtenissen. U kunt een blik op de toekomst werpen en zelf bepalen hoe die er zal uitzien.
18-12-2018  |  040x  |  Productnieuws  | 
Groene waterstof tegen netwerkverzwaring Onderzoek van TNO naar effect van inzet groene waterstof uit elektrolyse
Groene waterstof tegen netwerkverzwaring
Onderzoek van TNO naar effect van inzet groene waterstof uit elektrolyse Door de sterke toename van het aantal lokale zonne- en windenergieprojecten bereikt het elektriciteitsnet op een aantal plaatsen in Nederland zijn maximale capaciteit. ECN part of TNO onderzocht samen met DNV-GL in opdracht van Enpuls, onderdeel van netbeheerder Enexis of en in hoeverre de inzet van (groene) waterstof uit elektrolyse een haalbare optie is om netverzwaring te voorkomen. Het onderzoek biedt inzicht in de voorwaarden en mogelijkheden die de netbeheerder heeft om een sluitende businesscase te maken. Uit analyse van vier representatieve praktijkcases blijkt dat de inzet van elektrolyse voor verantwoord netbeheer op dit moment alleen in uitzonderlijke situaties haalbaar is. Hierbij spelen zaken als de aanwezigheid van een lokale afzetmarkt en de bereidheid van afnemers voor groene waterstof te betalen een belangrijke rol. Ook de ontwikkeling van de elektriciteitsprijs is een belangrijke factor. De netbeheerder kan de businesscase met ‘incentives’ positief
18-12-2018  |  033x  |  Kort nieuws  | 
Application Note I High-Temperature Ultrasonic Testing
Application Note I High-Temperature Ultrasonic Testing
Ultrasonic inspection too hot to handle? Not for us! There are times, particularly in process industries and manufacturing, where hot materials need ultrasound inspection. Make sure you’ve got the right tools for the job by reading our helpful application note. We cover testing at temperatures up to 500 °C, how to select high-temperature transducers and couplants, and important considerations on their use. Read more about the application note in the more information link.
18-12-2018  |  040x  |  Productbeschrijving  | 
New Webinar I Why you need to Double check your oil Analysis Free webinar on February 19, 2019
New Webinar I Why you need to Double check your oil Analysis
Free webinar on February 19, 2019 Are you confident in your oil contamination results? The efficiency, safety, and reliability of your operations could depend on them. Don’t risk it—discover how using the Olympus cix100 cleanliness inspector to confirm results can help you identify dangers before they become a problem. Conventional sensor-based oil analysis methods may not always precisely quantify particles, leaving you open to compliance issues and problems down the line. Filter particulate inspection with automated microscopes maximizes the precision of oil analyses, helping ensure safety and regulatory compliance, as well as helping to safeguard your machinery and extend its lifetime. In this webinar, we explore the benefits of detailed, microscopy-based oil particulate inspection in the oil and gas, automotive, and aviation industries where safety, reliability, and conformance with industrial standards are vital.
18-12-2018  |  030x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwe Bizerba brochure labels voor de chemiesector
Nieuwe Bizerba brochure labels voor de chemiesector
Grote of kleine containers, op plastic, karton of metaal: in de chemische industrie zijn labels een onvervangbare informatie- en beelddrager. Al meer dan dertig jaar ontwikkelen en implementeren wij met passie oplossingen van hoge kwaliteit en gepersonaliseerde etiketten. Zowel in Duitsland als op onze internationale Bizerba L & C-locaties. De materiaalcombinatie die optimaal op uw behoeften is afgestemd, zorgt voor een efficiënte verwerking, betrouwbare hechting en optimale leesbaarheid - afhankelijk van de vereisten, waaronder de beschermingsfunctie tegen water, chemicaliën of zonnestraling. Vertrouw op de kwaliteit van Bizerba. Wij bieden u op maat gemaakte labelsystemen vanuit één leverancier die efficiënt en flexibel in uw processen kunnen worden geïntegreerd. We adviseren u graag.
17-12-2018  |  070x  |  Kort nieuws  | 
Kalibratieconcept op maat garandeert systeembeschikbaarheid Ongeëvenaard betrouwbare metingen
Kalibratieconcept op maat garandeert systeembeschikbaarheid
Ongeëvenaard betrouwbare metingen De kalibratienormen van Endress+Hauser gaan verder dan de standaardvereisten, voor ongeëvenaard betrouwbare metingen. Endress+Hauser legt de lat regelmatig hoger met zijn producten en services, zoals blijkt uit het meest recente – en tot nu toe grootste – kalibratiecentrum van het bedrijf in Suzhou (China). De specialist op het gebied van meettechnologie vertrouwt op wereldwijd beproefde, gestandaardiseerde processen voor de optimalisatie van de processen van klanten, met meer productiviteit en een betere concurrentiepositie als resultaat, ongeacht de meetparameter. Minder productverlies en superieure kwaliteit. Regelmatige kalibratie van meetinstrumenten is essentieel om te garanderen dat in kwaliteitsrelevante processen wordt voldaan aan vooraf gedefinieerde toleranties. Door middel van kalibratie kunnen afwijkingen op kritieke meetpunten worden geïdentificeerd, zodat verliezen tijdens de productie worden voorkomen. “Endress+Hauser biedt traceerbare, kosteneffectieve
14-12-2018  |  097x  |  Productnieuws  | 
Volgende 6 berichten
ARCHIEF
DEC
2018
NOV
2018
OKT
2018
SEP
2018
AUG
2018
JUL
2018
JUN
2018
MEI
2018
APR
2018
MRT
2018
FEB
2018
JAN
2018
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel