Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
MaintenanceBenelux.nl NIEUWSBRIEF
 
september 2018
 
 
 
Nieuwsbrief MaintenanceBenelux.nl

ATEX-gecertificeerde inspectierobot in productie
ATEX-gecertificeerde inspectierobot
Het Bredase roboticabedrijf ExRobotics start in april 2018 met de productie van de inspectierobot ExR-1. De robot is IECEx en ATEX-gecertificeerd en kan dus in explosiegevaarlijke omgevingen opereren. De Brabantse OntwikkelingsMaatschappij (BOM) voorziet een gouden toekomst voor explosieveilige Lees het hele artikel »
ADVERTORIAL
Moeiteloos vergrendelingsprocedures en tags maken
Moeiteloos vergrendelingsprocedures en tags maken
De juiste vergrendelingsprocedures op machines en de juiste tags aan hangsloten kunnen levens redden bij onderhoudswerkzaamheden. Een handige manier om hiervoor te zorgen, is tags en procedures te ontwerpen in de Lockoutwriter-app in Brady Workstation. Deze kunt u dan met de BradyJet J5000 Labelprinter in full colour printen op betrouwbare materialen.
» Ontdek de kit & probeer de Lockoutwriter-app gratis uit
Nieuwe Fluke DS701 en DS703 FC Inspectie videoscopes
Fluke DS701 en DS703 FC Inspectie videoscopes
Videoscopen worden vaak gebruikt in allerlei toepassingen, maar industriële inspecties vereisen een krachtige videoscoop met een hoge resolutie die duidelijk de staat van de interne componenten toont. Met behulp van videoscopen met een hoge resolutie kunnen industriële onderhoudsteams snel Lees meer »
Pilz organiseert tweede editie van “Master of Safety”
Komend najaar staat de tweede editie van het succesvolle congres “Master of Safety in één dag” op het programma. Op donderdag 1 november 2018 leren bezoekers in één dag alles over industriële veiligheid. Het decor voor deze inspirerende dag vormt theater De Kom in Nieuwegein. Na de enthousiaste Lees meer »
RFID Veiligheidstags voor amGard Pro Range
RFID Veiligheidstags voor amGard Pro Range
Om insluiting te voorkomen in machine en installaties biedt Fortress Interlocks naast de vertrouwde mechanische veiligheidssleutel nu ook de mogelijkheid om veiligheidsdeurschakelaars uit de amGard Pro range te voorzien van transponder gecodeerde veiligheidstags. Dit betekent dat zolang een operator Lees meer »
Ultrasone inspectie voor vroegtijdige detectie
Ultrasoon voor vroegtijdige detectie
Schuren, kraken, klikken of brullen: het geluid dat onderdelen van een procesinstallatie maken, zegt veel over hun conditie. Ultrasone inspectie biedt dus goede handvatten voor voorspellend of conditiegestuurd onderhoud. De techniek wordt veel gebruikt voor lekdetectie, maar ook voor Lees het hele artikel »
ADVERTORIAL
Innovaties roerwerken en mengers op IP 2018
Innovaties roerwerken en mengers op IP 2018
Of het nu voor de chemische, farmaceutische, energie-markt of voedingsmiddelenindustrie is, in al deze productieprocessen is er een blijvende behoefte aan de juiste oplossingen voor het verwerken van vloeistof-mengsels. Voor innovaties op het vlak van mengen, roeren, emulgeren en homogeniseren bent u bij de Industrial Processing aan het juiste adres. Vele toonaangevende dienstverleners en Lees meer »
Condenspot inspectie met behulp van ultrasound
Condenspot inspectie met ultrasound
Hoge energieprijzen en wereldwijde concurrentie dicteren de noodzaak om energieverspilling te verminderen en de systeemefficiëntie te verbeteren. Een hele grote factor welke bijdraagt aan inefficiëntie zijn lekkages: Zowel naar de atmosfeer als intern door lekkende afsluiters en condenspotten. Lees meer »
Busch op Industrial Processing
Busch op Industrial Processing
Energie-efficiëntie speelt een prominente rol voor Busch op Industrial Processing 2018 dat plaats zal vinden in Utrecht. Busch Vacuümpompen en Systemen heeft de uitdaging van het ontwikkelen en implementeren van duurzame vacuümoplossingen aangepakt. Dit stelt klanten in alle industrietakken in staat Lees meer »
Rookgasmeting volledig smart
Rookgasmeting volledig smart
Een moderne rookgasanalyser moet niet alleen nauwkeurig zijn meettaken uitvoeren – dat is vanzelfsprekend. De kneep zit hem in het feit dat hij naast de meting, ook alle stappen ervoor en erna zo eenvoudig mogelijk maakt. Iedere dag weer. Met dit doel voor ogen werd de eenvoudig Lees meer »
programma Solids Antwerpen 2018
programma Solids Antwerpen 2018
Volgens het principe first come, first served krijgt men kort voor de start van Solids op woensdag 17 oktober de kans om de Belgische rijstfabrikant Bosto te bezoeken. Op het programma staan daarbij een ontbijt en een lunch, en ’s namiddags volgt een bustrip naar de Solids beursvloer voor een bezoek aan de exposanten. Lees meer »

Vacatures
Busch zoekt QHSE Coordinator
Busch zoekt twee Buitendienstmonteurs voor service
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Pirtek Almelo zoekt Servicemonteur
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

CT1400 Pro op WoTS 2018
CT1400 Pro op WoTS 2018
Een zuurkast is een afzuiginstallatie waarin met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt. De zuurkast is aangesloten op een vaste afzuiginstallatie en wordt in de praktijk 24/7 geventileerd omdat er vaak gevaarlijke stoffen staan uit te dampen in de kast. Deze manier van werken is veelvoorkomend, maar niet Lees meer »
Bezoek Huikeshoven op Industrial Processing 2018
Bezoek Huikeshoven op IP 2018
Ook dit jaar is Huikeshoven van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 oktober weer te vinden in de Jaarbeurs Utrecht Industrial Processing. Huikeshoven vind je dit jaar op de Machevo Hotspots. Hier tonen leden van de Machevo & Bulk vereniging gezamenlijk hun innovaties en delen zij hun brede kennis op het gebied Lees meer »
Samenwerking Delta-N Business Solutions en Cosmo Consult
Samenwerking Delta-N en Cosmo Consult
Delta-N Business Solutions - expert op het gebied van Microsoft Dynamics 365 - en Cosmo Consult - toonaangevende business software partner in de manufacturing industrie - hebben een samenwerking gesloten om productie bedrijven in Nederland te ondersteunen bij het monitoren en Lees meer »

Agenda
24 sep  Euromaintenance 4.0, Antwerpen
25 sep  Training Onderhouds -en Reliability Management, Amsterdam
25 sep  Masterclass Machineveiligheid , Vianen
27 sep  Inspiratiesessie Ultimo Inspiratiesessie Asset Management, Amsterdam
27 sep  Cursus Project control, Utrecht
 2 okt  Vakbeurs Industrial Processing , Utrecht
 2 okt  Technologie vakbeurs World of Technology & Science (WoTS), Utrecht
 2 okt  Conferentie Maintenance of Aging Assets, Spijkenisse
 2 okt  Bijeenkomst High Tech binnen Beheer & Onderhoud, Eindhoven
 3 okt  Vakbeurs Empack, Brussel
 3 okt  Cursus Certified Cost Professional (CCP) in de praktijk, Rotterdam
 3 okt  Logistieke beurs Logistics & Distribution, Brussels Expo
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website MaintenanceBenelux.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.