Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
MaintenanceBenelux.nl NIEUWSBRIEF
 
juli 2018
 
 
 
Evacuatie door brand VAN fietsaccu’s
Evacuatie door brand VAN fietsaccu’s
Op woensdag 11 juli 2018 is bij een fabrikant van elektrische fietsen het gedeelte van het gebouw waar fietsaccu’s en batterijen werden opgeslagen volledig uitgebrand. Bij de brand zijn giftige stoffen vrij gekomen, waardoor bewoners in de directe omgeving zijn geëvacueerd. Bij de bestrijding van de brand Lees meer »
moeiteloos full colour lockout-tags MAKEN
moeiteloos full colour lockout-tags MAKEN
Door vergrendelingsprocedures direct op de relevante machines aan te brengen en in overeenstemming met de procedures tags met de nodige contactgegevens toe te voegen aan de respectieve hangsloten, kunt u levens redden tijdens onderhoudswerken. Een handige manier om dit te doen, is de tags en procedures Lees meer »
Ultrasone inspectie voor vroegtijdige detectie
Ultrasone inspectie voor vroegtijdige detectie
Schuren, kraken, klikken of brullen: het geluid dat onderdelen van een procesinstallatie maken, zegt veel over hun conditie. Ultrasone inspectie biedt dus goede handvatten voor voorspellend of conditiegestuurd onderhoud. De techniek wordt veel gebruikt voor lekdetectie, maar ook voor
Lees het hele artikel »
PLCnext Business Event
PLCnext Business Event
Organisaties willen profiteren van de voordelen van de 4e industriële revolutie. Het gesloten karakter van traditionele PLC’s staat de ‘fabriek van de toekomst’ echter nog vaak in de weg. Is dit herkenbaar voor u? Kom dan op 18 september naar het PLCnext Business Event van Phoenix Contact. U krijgt niet Lees meer »
COBRA BC bereikt mijlpaal
COBRA BC bereikt mijlpaal
Dertien jaar continu in gebruik. Dat betekent meer dan 21,1 miljard omwentelingen bij 50 Hz. Medio januari 2018 bereikte een Cobra bc droge schroefvacuümpomp deze opmerkelijke mijlpaal in een halfgeleiderfabriek in Duitsland. Dat doet zijn reputatie als robuuste, betrouw-bare en onderhoudsarme pomp eer aan. Lees meer »
Rimses 6.5 is beschikbaar
Rimses 6.5 is beschikbaar
Realdolmen brengt Rimses 6.5 uit. Met deze versie sluiten we aan bij een steeds groter gebruik van mobiele applicaties, ook in de onderhoudswereld. Met mobiele controlelijsten en metingen is de juiste informatie meteen beschikbaar voor bijsturing van het onderhoud. Planners hebben voortaan de mogelijkheid Lees meer »
Seminar Procesoptimalisatie op IP 2018
Seminar Procesoptimalisatie op IP 2018
De inhoud van dit seminar is gericht op het optimaliseren van processen door technologische versterkingen. De sprekers behandelen ieder hun eigen onderwerp van dit vraagstuk. Onderwerpen zoals technische verbeteringen, logistieke optimalisatie, digitalisering, robotiseren en verhogen van efficiency in het proces Lees meer »
Bespaar op energieverbruik en -kosten
Bespaar op energieverbruik en -kosten
De persluchtverzorgingsproducten uit de ASCO Numatics™ 653-serie zijn geschikt voor toepassingen waarvoor een hoog debiet vereist is Emerson kondigt de introductie van de ASCO Numatics 653-serie perslucht-verzorgingsproducten aan. De 653-serie is verkrijgbaar in poortmaten van 3/4” en 1” en heeft Lees meer »
Process Analyzer Sample System training
Process Analyzer Sample System training
Verbeter de nauwkeurigheid van de analyzer processen en optimaliseer de werking ervan. Van 5 tot en met 9 november 2018 organiseert Swagelok Nederland de Process Analyzer Sample System training. Deze 5-daagse training is bedoeld voor Analytische systeem engineers, Design engineers en Integrators die Lees meer »
Lunch & Learn: gratis korte informele kennis-sessie
Lunch & Learn: gratis korte informele kennis-sessie
Vanwege groot succes geeft Istec International opnieuw Lunch & Learn sessies. Deze sessies worden gegeven onder het mom van ‘lunchen moet je toch’. Een Lunch & Learn is een informele setting van ongeveer één tot twee uur waarin voor u en uw collega’s korte sessies worden verzorgd door onze specialisten op het Lees meer »
CE-markering voor assistentiesystemen
CE-markering voor assistentiesystemen
Op het gebied van de veiligheid in de samenwerking met assistentierobots werkt de BMW Group met Pilz samen: het automatiseringsbedrijf voert zowel de conformiteits-beoordeling uit, als de definitieve CE-markering. Hiermee garandeert Pilz de veilige mens-robot-samenwerking (MRS) op de verschillende Lees meer »
Busch Vacuümpompen en Systemen neemt NSB Gas Processing over
Busch Vacuümpompen en Systemen neemt NSB Gas Processing over
Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat het Zwitserse ingenieursbedrijf NSB Gas Processing nu onderdeel uitmaakt van de wereldwijde Busch groep. NSB Gas Processing heet nu Busch NSB AG en brengt een zeer gerespecteerd team van ingenieurs en een portfolio bestaande uit vloeistofringvacuümpompen Lees meer »
Optimaal Li-ion batterijen beveiligen doet u met Hiltra
Optimaal Li-ion batterijen beveiligen doet u met Hiltra
Het lijstje met branden veroorzaakt door met name het opladen van lithium-ion batterijen wordt gestaag langer en langer. Li-Ion batterijen kunnen brand veroorzaken bij het thermisch op hol slaan van accu’s (Thermal Runaway) veroorzaakt door b.v. interne kortsluiting en dat geldt als een bijzonder gevaar met een hoog Lees meer »

Vacatures
Busch zoekt QHSE Coordinator
Busch zoekt twee Buitendienst Monteurs voor service
Envicontrol zoekt account manager meet- & analyse apparatuur
Envicontrol zoekt een service engineer
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Pirtek - Europoort zoekt Servicemonteur
Pirtek Almelo zoekt Servicemonteur
Pirtek zoekt klantrelatie-medewerkers (m/v)
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Online BASIScursussen over METALEN
Online BASIScursussen over METALEN
De ontwikkelingen in de techniek gaan razendsnel. We horen veel over 3D printen, robotisering, lasertechno-logie, smart industrie, internet of things, enz. Er kan steeds meer. Om verder te kunnen ontwikkelen is een brede kennis over verschillende materialen en hun toepassingen onontbeerlijk. Lees meer »
Vortex  vervangt “Flap style” wisselkleppen
Vortex vervangt “Flap style” wisselkleppen
Klant: Grote producent meel producten in Oost Java, Indonesië Model en afmeting: Vortex Valves 2-weg & 3-weg WYE Line Diverters wisselkleppen Probleem: Het is voor een continue productiebedrijf niet wenselijk om problemen te ervaren met het wisselkleppen welk geïnstalleerd zitten in een pneumatisch transport Lees meer »
Denios Connect: veilig werken inzichtelijker
Denios Connect: veilig werken inzichtelijker
Waarborg voor het veilig werken met gevaarlijke stoffen door de functionaliteit van bedrijfsmiddelen continu te inventariseren. Bij het ‘Denios Connect’ principe wordt de connectie gelegd met het bedrijfsmiddel om de functionaliteit van de specifieke aspecten, die uw veiligheid als ook de veiligheid van de Lees meer »

Agenda
23 jul  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), London
25 jul  Training CE-markering, de basis, Vianen
14 aug  Masterclass Machineveiligheid , Vianen
 7 sep  Cursus Storingsanalyse, maar dan anders, Houten
10 sep  Training Global Industrial Cyber Security Professional, ’s-Hertogenbosch
11 sep  Traininig Innovative Problem Solving & Decision Making, Ermelo
11 sep  Cursus PSS 4000, Vianen
11 sep  Opleiding Reliability Engineering, Antwerpen
11 sep  Cursus Organisatie van Onderhoud , Houten
12 sep  Opleiding OVK - Operationeel Veiligheidskundige, Harderwijk
12 sep  Verdiepende training LCC en Total Cost of Ownership, Driebergen
12 sep  Bijeenkomst (Big)data en Asset Management, Amersfoort
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website MaintenanceBenelux.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.