Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
MaintenanceBenelux.nl NIEUWSBRIEF
 
juni 2018
 
 
 
Nieuwsbrief MaintenanceBenelux.nl

Polygon, Alphen aan den Rijn

VEILIGHEIDSKAST vOOR Lithium-ion accu’s
VEILIGHEIDSKAST vOOR Lithium-ion accu’s
De opslag van Lithium-ion batterijen is een onderschat veiligheidsrisico. Veel onderhoudsdiensten beseffen niet dat hun accu’s een brandgevaar vormen. “Zo kan een complete fabriek afbranden. Lithium-ion batterijen moeten daarom worden opgeslagen in een gecertificeerde, ofwel bewezen veilige Lees meer »
ADVERTORIAL
De vierde industriële revolutie: wordt technische kennis overbodig?
Wordt technische kennis overbodig?
Het beroep van de maintenance manager lijkt nu heel vanzelfsprekend, terwijl het ontstaan van écht onderhouds-management pas zijn oorsprong vond rond 1950.
Sinds die tijd is er veel veranderd op het gebied van onderhoud. We staan nu met één been in de vierde industriële revolutie. Hoe groot blijft het belang van technische kennis?
Download hier het e-book » Maintenance Issues; De maintenance manager van vroeger en nu
Hou uw pH sensor automatisch schoon en gekalibreerd
Hou uw pH sensor automatisch schoon en gekalibreerd
Er bestaan verschillende sensortechnologieën om de pH van een vloeistof mee te meten. Elk van die technologieën heeft zijn eigen voor- en nadelen. Echter: welke technologie u ook kiest, in toepassingen waar vervuiling en/of verlopen van het pH sensorelement op kan treden, zult u, indien u een Lees meer »
Samen in assetmanagement
Samen in assetmanagement
Royal HaskoningDHV en Sitech Services worden verantwoordelijk voor het assetmanagement van Chemelot. De samenwerking is gericht op meer innovatie en intensievere samenwerking om Chemelot als chemiesite optimaal te laten functioneren. Het miljoenencontract werd ondertekend Lees meer »
Ultimo Software Solutions opent vestiging in de UK
Ultimo Software Solutions opent vestiging in de UK
Ultimo Software Solutions heeft een vestiging geopend in het Verenigd Koninkrijk. Met locaties in Nederland (Nunspeet), België (Mechelen) en Duitsland (Dinslaken), is de Engelse vestiging de vierde van de Ultimo Groep. Vanuit Manchester gaat Ultimo Software Solutions Ltd de Britse markt voorzien van Lees meer »
(Advertorial)

6 aandachtspunten voor uw veiligheid
 

6 aandachtspunten voor uw veiligheid

Stel de volgende vragen om uw werkomgeving te beoordelen:
1. Wat zijn de risico's hier? Hoe kan ik mezelf beschermen?
2. Kan ik deze uitrusting gebruiken?
3. Is het veilig om hier te wandelen?
4. Is deze leiding of machine geneutraliseerd?
5. Is deze leiding gevaarlijk?
6. Hoe gemorste vloeistoffen indammen en opruimen?
» Open de interactieve tool van Brady en bekijk de antwoorden
monstername.nl is nu Hitma Monstername
monstername.nl is nu Hitma Monstername
Om het belang van betrouwbare industriële monstername onder de aandacht te brengen, startte Hitma in 2013 het online platform ‘monstername.nl’. Onlangs is deze website vernieuwd en uitgebreid. De site is nu bereikbaar via de url www.hitma-monstername.nl. Kennis over de keuze en het gebruik Lees meer »
Isoschall manchetafsluiters 1 jaar garantie
Isoschall manchetafsluiters 1 jaar garantie
Onze Isoschall manchetventielen zijn met name geschikt in industriële installaties die problematische vaste stoffen verwerken, b.v. in rookgasontzwavelingsinstallaties elektriciteitscentrales, in zand- en grindfabrieken en in waterzuivering. Dit is de reden dat de eerste keer de slijtage van een manchetafsluiter Lees meer »
geoptimaliseerde cilinderdemping
geoptimaliseerde cilinderdemping
Veel klanten gebruiken het Aventics Cushioning Adjustment Tool (CAT) om het afstellen van de cilinderdemping te vereenvoudigen. Aventics heeft nu een CAT-app gelanceerd om klanten te helpen beter te identificeren wanneer de optimale status is bereikt. Cilinders zonder effectieve, Lees meer »
 

Maatwerk effectiever dan generiek onderhoud

  Generiek onderhoud is zelden effectief.Dat is een van de belangrijkste redenen dat traditionele onderhoudsplannen veel minder opleveren dan verwacht. Toepassing van de principes van Reliability-Centred Maintenance laat zien waarom dit zo is. Bedrijven met duizenden functionele systemen voelen zich vaak genoodzaakt volgens generieke onderhoudsplannen te werken.

Lees het hele artikel »
Gefran:  verhuur van FLEXIM meetdiensten
Gefran: verhuur van FLEXIM meetdiensten
Waar het om gaat? Kostenbesparing Flowmeting, procesoptimalisatie, knelpunten lokaliseren en verhelpen, check van uw pompcapaciteit, de efficiëntie van een warmtewisselaar bepalen, verificatie van bestaande flowmeters … Het kan vanaf heden allemaal op tijdelijke basis. En dit zonder uw Lees meer »
Slimme onderhoudsrobot kwestie van tijd
Slimme onderhoudsrobot kwestie van tijd
Augustus 2019 zal blijken welke innovatieve robotica-toepassingen het Smart Tooling project heeft opgeleverd. In dit project ‒ ressorterend onder het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland ‒ werken bedrijven, bedrijfskoepels, overheden, kennisinstellingen en organisaties aan weerszijden van Lees meer »
Ultrasound Inspectie met de Ultraprobe 15000
Ultrasound Inspectie met de Ultraprobe 15000
Ultrasound Inspectie met de Ultraprobe 15000 Het meest uitgebreide ultrasound data verzameling, inspectie & analyse instrument Ultraprobe 15000 - Lagerinspectie met Spectralyzer Ultraprobe 15000 - Scherm Ultraprobe 15000 - Voorkant Ultraprobe 15000 Ultraprobe 15000 - Kit Ultraprobe 15000 - Magnetische Module Lees meer »

Vacatures
Busch zoekt QHSE Coordinator
Busch zoekt twee Buitendienst Monteurs voor service
Envicontrol zoekt account manager meet- & analyse apparatuur
Envicontrol zoekt een service engineer
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Pirtek - Europoort zoekt Servicemonteur
Pirtek Almelo zoekt Servicemonteur
Pirtek zoekt klantrelatie-medewerkers (m/v)
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Nieuwe series Dolphin vloeistofringvacuümpompen
Nieuwe series Dolphin vloeistofringvacuümpompen
Busch Vacuümpompen en Systemen heeft nu twee compleet nieuwe series vloeistofringvacuümpompen op de markt gebracht. De nieuwe vacuümpompen van het type Dolphin LM/LT zijn volledig opnieuw ontworpen maar gebaseerd op de beproefde vloeistofring-vacuümtechniek. Met deze nieuwe Lees meer »
11 tips om de juiste IEPE accelerometer te kiezen
11 tips om de juiste IEPE accelerometer te kiezen
Voor het bewaken en monitoren van roterende machines (pompen, motoren, ventilatoren, tandwielkasten) wilt u natuurlijk betrouwbare en hoogwaardige trillings-bewakingsystemen inzetten. In dit artikel bespreken we 11 punten van aandacht bij het kiezen van de juiste accelerometer voor Lees meer »
ADVERTORIAL
Innovaties roerwerken en mengers op IP 2018
Innovaties roerwerken en mengers op IP 2018
Of het nu voor de chemische, farmaceutische, energiemarkt of voedingsmiddelenindustrie is, in al deze productieprocessen is er een blijvende behoefte aan de juiste oplossingen voor het verwerken van vloeistofmengsels. Voor innovaties op het vlak van mengen, roeren, emulgeren en homogeniseren bent u bij de Industrial Processing aan het juiste adres. Vele toonaangevende dienstverleners en leveranciers van mixing technologie en procesinstallaties Lees meer »
oplossing voor Maintenance en Safety
oplossing voor Maintenance en Safety
Organisaties zijn steeds vaker op zoek naar oplossingen om zo veel mogelijk processen met elkaar te integreren. Hierbij kunt u denken aan het uitwisselen van data tussen systemen, bijvoorbeeld door middel van interfaces, of het toepassen van nieuwe technologieën om software te laten communiceren met installaties. Lees meer »

Agenda
22 jun  Cursus Pilz Veiligheidsrelais training (PNOZmulti), Vianen
 2 jul  Training Ultrasound CAT I / Level I, Hengelo, NL
17 jul  Masterclass Machineveiligheid , Vianen
23 jul  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), London
25 jul  Training CE-markering, de basis, Vianen
 7 sep  Cursus Storingsanalyse, maar dan anders, Houten
11 sep  Cursus PSS 4000, Vianen
11 sep  Cursus Organisatie van Onderhoud , Houten
11 sep  Traininig Innovative Problem Solving & Decision Making, Ermelo
12 sep  Verdiepende training LCC en Total Cost of Ownership, Driebergen
14 sep  Cursus Pilz Veiligheidsrelais training (PNOZmulti), Vianen
17 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website MaintenanceBenelux.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.