Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
MaintenanceBenelux.nl NIEUWSBRIEF
 
MEI 2018
 
 
 

Het laatste nieuws over onderhoud en procesoptimalisatie


Nieuwsbrief MaintenanceBenelux.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Video van webinar: 4 Ways to Detect Film Contamination
 

Video van webinar: 4 Ways to Detect Film Contamination

Do you want to learn more about any of these topics? ■ An introduction to fluorescence. ■ Fluorescence-based inspection technologies (stereomicroscopy, light microscopy, remote visual inspection, and X-ray fluorescence (XRF)). ■ A comparison of the key features of a microscopy workstation (field of view, resolution, Lees meer »
(Advertorial)

Ondanks veroudering wél een concurrerend machinepark
 

Ondanks veroudering wél een concurrerend machinepark

Net als alles in het leven, wordt ook uw machinepark elke dag een beetje ouder. Daarbij ontwikkelen de technieken zich ook nog eens razendsnel. Waar moet u aan denken om uw machinepark, ondanks de veroudering, toch concurrerend te houden?
In het e-book ‘Maintenance Issues: Mijn machinepark veroudert, hoe houd ik het concurrerend?’ leest u meer over de veroudering van een machinepark en wat u kunt doen om uw concurrenten net dát stapje voor te blijven.   » Download het e-book hier.
Breekplatenspecialist is nu Hitma Breekplaten
 

Breekplatenspecialist is nu Hitma Breekplaten

De welbekende Breekplatenspecialist gaat verder onder de naam Hitma Breekplaten. Bijbehorende nieuwe website staat geheel in het teken van het breekplaten-assortiment van Hitma en gerelateerde diensten en achtergrondinformatie. Breekplatenspecialist Dick Verhoef is nog steeds het aanspreekpunt binnen Hitma voor de breekplaten. Processen Lees meer »
Vakbeurs Maintenance viert succesvol debuut
 

Vakbeurs Maintenance viert succesvol debuut

De eerste editie van de vakbeurs Maintenance in Nederland is op 17, 18 en 19 april bezocht door ruim 2.000 bezoekers. Maintenance Gorinchem maakt onderdeel uit van een gevestigde serie specialistische vakbeurzen voor industrieel onderhoud met succesvolle edities in onder andere Dortmund, Bilbao, Antwerpen en Malmö. Organisator Easyfairs spreekt Lees meer »
(Advertorial)

Efficiënter onderhoud met duidelijke markeringen
 

Efficiënter onderhoud met duidelijke markeringen

Onderhoudswerken in bedrijven zijn noodzakelijk om de productiecapaciteit te behouden en veilig te stellen, maar kunnen een tijdelijke daling van de productie met zich meebrengen. Met Brady's betrouwbare en ter plaatse bedrukbare pictogrammen en labels kunt u de efficiëntie van onderhoudswerken verhogen en sneller opnieuw op volle productiecapaciteit draaien. Draai sneller opnieuw op volle productiecapaciteit met duidelijke visuele markeringen die onderhoudswerken efficiënter laten verlopen.
» Bekijk voorbeelden van markeringen voor onderhoud
Global Market Leadership Award voor Endress+Hauser
 

Global Market Leadership Award voor Endress+Hauser

Endress+Hauser heeft inmiddels meer dan twee miljoen elektromagnetische flowmeters geproduceerd en is hiermee marktleider op het gebied van dit meetinstrument. Na uitvoerig marktonderzoek en het vergelijken van verschillende concurrerende bedrijven heeft marktonderzoeks- en adviesbureau Frost & Sullivan de Global Market Leadership Award toegekend Lees meer »
Conditie Gebaseerde Smering met Ultrasound - 1 Dags Training
 

Conditie Gebaseerde Smering met Ultrasound - 1 Dags Training

De cursus conditie-gebaseerd smeren van UE Systems volgt de Richtlijnen van de ISO 18436-8. Deze bestaat uit 6-7 uur klassikale training met 1 uur praktijk en aansluitend een examen. Tijdens deze cursus komt het aspect smeren met ultrasound aan bod, waarin tot in detail wordt uitgelegd hoe een goed programma moet worden opgezet en wanneer Lees meer »
(Advertorial)

GEAVANCEERDE WARMTEBEELDTECHNOLOGIE
VOLLEDIG VERNIEUWD VANAF DE HANDGREEP
 

FLIR Exx-Series vernieuwd vanaf de handgreep

FLIR heeft de camera’s uit de Exx-Series opnieuw vormgegeven. Ze bieden nu de beste prestaties, resolutie en gevoeligheid van alle handheld warmtebeeldcamera’s met pistoolgreep. De nieuwe camera’s uit de Exx-Series zitten vol functies waarmee u problemen in elektriciteitsdistributie en mechanische systemen snel oplost. Zo voorkomt u apparatuurstoringen en zorgt u voor veiligere installaties en een optimale bedrijfstijd.
» Ga voor meer informatie naar www.flir.eu
Vibratiemetingen met accelerometers
 

Vibratiemetingen met accelerometers

In dit artikel vertellen we u meer over IEPE en charge accelerometers (ook wel acceleratiemeter, versnellingsmeter of versnellingsopnemer genoemd) en hoe deze, in dit geval, worden ingezet voor vibratiemetingen op roterende machines. Voor het meten van vibraties zijn er diverse meetmethodes, welke meestal worden gedaan via een piëzo-elektrische Lees meer »
USP informeert professionals van CRH
 

USP informeert professionals van CRH

Vorig jaar heeft Robert van de Ven (USP) nog opgetreden als gastspreker tijdens één van de CRH Benelux Safety Meetings om de mogelijkheden van de Fortress Captive Key toe te lichten. Dit jaar is hij aanwezig tezamen met collega Rick de Jonge om USP te vertegenwoordigen tijdens de CRH Europe Safety Best Practice Meeting te Amsterdam. Lees meer »

Vacatures
Busch zoekt Monteur Service Buitendienst
Busch zoekt QHSE Coordinator
Endress+Hauser zoekt Service Technicus Workshop
Envicontrol zoekt account manager meet- & analyse apparatuur
Envicontrol zoekt een service engineer
Pirtek - Europoort zoekt Servicemonteur
Pirtek Almelo zoekt Servicemonteur
Pirtek zoekt klantrelatie-medewerkers (m/v)
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Aantal mooie plekken beschikbaar IP plattegrond
 

Aantal mooie plekken beschikbaar IP plattegrond

Op 15 mei heeft in de Jaarbeurs een succesvolle kick-off meeting van de Industrial Processing (IP) en de World of Technology & Science (WoTS) plaatsgevonden. De beurs die plaatsvindt van 2 t/m 5 oktober 2018 in het hallencomplex van de Jaarbeurs Utrecht. Op dit moment zijn er 98 bedrijven specifiek voor de IP definitief ingeschreven waarmee Lees meer »
Seminar hygiënische tankbouw
 

Seminar hygiënische tankbouw

In de reinigingscyclus worden toch alle delen in de tank schoongemaakt? Of liggen aansluitingen verder weg en worden ze dus nauwelijks - of niet - geraakt? Soms bereiken sproeiers delen hoog in de tank, bv. sproeiers zelf, roerderas of instrumentatie, niet. Hoe voorkom je dat deze vies worden door product? Met de sproeimachines meestal Lees meer »

Agenda
29 mei  Seminar Hygiënische tankbouw, Amersfoort
29 mei  IRCA training Innovative Root Cause Analyse (3 dagen), Ermelo
30 mei  Seminar Hygiënische tankbouw, Amersfoort
31 mei  Opleiding Middelbare Veiligheidskundige, Nuenen
31 mei  Workshop Hygiënische Perslucht, Ede
 1 jun  Cursus Frequentieomvormers, Naaldwijk
 5 jun  Masterclass Machineveiligheid , Vianen
 5 jun  Cursus Trillingsanalyse; Het praktisch profijt van Trillinganalyse , Houten
11 jun  Opleiding Trillingsanalyse CAT.III volgens ISO 18436-2, Antwerpen
12 jun  Cursus Reliability-centred Maintenance (RCM2), Houten
12 jun  Cursus Reliability-centred Maintenance II (RCM2) , Houten
14 jun  Cursus Certified Machinery Safety Expert, Vianen
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website MaintenanceBenelux.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.