Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
MaintenanceBenelux.nl NIEUWSBRIEF
 
APRIL 2018
 
 
 

Het laatste nieuws over onderhoud en procesoptimalisatie


Nieuwsbrief MaintenanceBenelux.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Polygon, Alphen aan den Rijn

 

CBM-interval niet gebaseerd op risico

  Het interval van een CBM-taak is niet afhankelijk van hoe vaak een onderdeel faalt en ook niet van de gevolgen van het falen van dat onderdeel, maar van het PF-interval.

Lees het hele artikel »
Vochtbeheersing kennis update
 

Vochtbeheersing kennis update

Water is een alomtegenwoordig kenmerk van het leven, het weer en het klimaat op onze kleine blauwe planeet. De aanwezigheid van watermoleculen in de lucht gaat onder de schijnbaar onschadelijke naam van vocht. De meeste mensen ervaren vocht niet in dezelfde mate dat ze zich bewust zijn van andere natuurlijke verschijnselen Lees meer »
USP bezoekt Koenen Bouw in Wildlands Adventures Zoo Emmen
 

USP bezoekt Koenen Bouw in Wildlands Adventures Zoo Emmen

Soms mogen wij onze klanten bezoeken op zeer bijzondere locaties, zo ook vandaag in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Tezamen met onze opdrachtgever Koenen Bouw mochten wij bijdragen aan een veilige en efficiënte werkomgeving voor de nieuwste aanwinst van het park: de bloedstollende achtbaan Tweestryd. Het park is opgedeeld Lees meer »
(Advertorial)

GEAVANCEERDE WARMTEBEELDTECHNOLOGIE
VOLLEDIG VERNIEUWD VANAF DE HANDGREEP
 

FLIR Exx-Series vernieuwd vanaf de handgreep

FLIR heeft de camera’s uit de Exx-Series opnieuw vormgegeven. Ze bieden nu de beste prestaties, resolutie en gevoeligheid van alle handheld warmtebeeldcamera’s met pistoolgreep. De nieuwe camera’s uit de Exx-Series zitten vol functies waarmee u problemen in elektriciteitsdistributie en mechanische systemen snel oplost. Zo voorkomt u apparatuurstoringen en zorgt u voor veiligere installaties en een optimale bedrijfstijd.
» Ga voor meer informatie naar www.flir.eu
CAT I / Level I Ultrasound Training in Vilvoorde, België
 

CAT I / Level I Ultrasound Training in Vilvoorde, België

Inspecties met airborne ultrasound zijn niet-destructieve testen, waarbij de effectiviteit afhangt van de capaciteiten van de engineer die de inspecties uitvoert. Onze uitgebreide CAT I / Level I training stelt u in staat om na de implementatie van een hoogwaardig ultrasound programma uw predictief onderhoud optimaal uit te voeren. Alle Lees meer »
Een Condition Monitoring werkwijze op maat
 

Een Condition Monitoring werkwijze op maat

Trillingsmetingen en trillingsanalyse als vorm van condition monitoring (conditiebewaking) kan op diverse manieren worden ingericht. Afhankelijk van diverse factoren dient er per machine een keuze gemaakt te worden welke aanpak het beste aansluit. Een aantal factoren die meespelen zijn; is er een trillingsbewakings-systeem aanwezig? Gaat het Lees meer »
Nieuwe S3100 Pictogram- en labelprinter van Brady
 

Nieuwe S3100 Pictogram- en labelprinter van Brady

Met de nieuwe S3100 Pictogram- en labelprinter van Brady kunnen gebruikers een uitgebreid assortiment betrouwbare veiligheidspictogram-men en sitelabels printen, zelfs in standalone modus, om de veiligheid en efficiëntie op de werkplek te verhogen. Een uitgebreid assortiment labels en pictogrammen Met de nieuwe S3100 Pictogram- Lees meer »
Pruftechnik N.V. ontvangt ISO 9001:2015 certificaat
 

Pruftechnik N.V. ontvangt ISO 9001:2015 certificaat

Voorbije maand werd bij Pruftechnik N.V. een externe ISO 9001 audit uitgevoerd door de certificatie-instelling TÜV SÜD Management Service GmbH. En met succes! TÜV heeft op 6 april het nieuwe ISO 9001:2015 certificaat aan Pruftechnik N.V. uitgereikt. Pruftechnik N.V. is de dochteronderneming van Pruftechnik AG, de pionier en Lees meer »
 

Nieuw: Maintenance Gorinchem

  Na Dortmund, Antwerpen en Zürich komt de vakbeurs Maintenance nu ook naar Gorinchem. De beurs focust op industrieel onderhoud en asset management en vindt plaats op 17, 18 en 19 april 2018.

Lees het hele artikel »
Maintenance Gorinchem onderdeel European Series
 

Maintenance Gorinchem onderdeel European Series

Maintenance is een gevestigde serie specialistische vakbeurzen met succesvolle edities in o.a. Dortmund, Antwerpen en Zürich. Over minder dan drie weken wordt Maintenance gelanceerd in Gorinchem. Dit platform voorziet in de behoeften van onze nationale industrie. Lees meer »
Primeur: Lithium-ion-accu brandveiligheidskast
 

Primeur: Lithium-ion-accu brandveiligheidskast

.Het gevaar komt van binnenuit. Het probleem met lithium-ion batterijen is dat het gevaar van binnen uit komt. Met name tijdens het laden is er een risico op oververhitting. Hierbij kan er een intern een kettingreactie optreden, waardoor de accu ontbrandt. De accu genereert zijn eigen zuurstof, waardoor er al snel een felle brand optreedt Lees meer »
’s Werelds kleinste ultrasone flowmeter/controller
 

’s Werelds kleinste ultrasone flowmeter/controller

Als exclusief verdeler van Bronkhorst voor BELUX stellen we u graag onze nieuwe ES-FLOW™ voor. Deze volumetrische flowmeter-regelaar werkt met een innovatief meetprincipe waarin ultrasoon geluid in een rechte buis met een zeer kleine diameter geleid wordt. Dat zorgt ervoor dat onafhankelijk van dichtheid, temperatuur en viscositeit een groot Lees meer »
Het delen van kennis&innovatie tijdens Maintenance Gorinchem
 

Het delen van kennis&innovatie tijdens Maintenance Gorinchem

Vakbeurs Maintenance Gorinchem voorziet in diverse kennissessies waar we er graag weer een aantal van onthullen. Zo legt Arie van Vliet, directeur bij Gouda Vuurvast, u aan de hand van De Lerende Steen uit hoe data kan worden vertaald naar voorspelbaarheid. Consultant Tjark Mulder zoomt namens Symagic in op de vijf belangrijkste trends Lees meer »

Vacatures
Busch zoekt Monteur Service Buitendienst
Busch zoekt QHSE Coordinator
Endress+Hauser zoekt Field Service Engineer
Endress+Hauser zoekt Service Technicus Workshop
Envicontrol zoekt account manager meet- & analyse apparatuur
Envicontrol zoekt een service engineer
Pirtek Almelo zoekt Servicemonteur
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

4 meest voorkomende oorzaken van machine-trillingen
 

4 meest voorkomende oorzaken van machine-trillingen

Trillingen bij roterende machines, zoals pompen, motoren, turbines en compressoren zijn bijna altijd een signaal dat de machine niet optimaal functioneert. Een machine die langdurig verhoogde trillingen ondergaat zal niet de verwachte levensduur halen en daarnaast kan het voor (levens)gevaarlijke situaties zorgen. Het is daarom belangrijk Lees meer »
Maintenance Antwerp goed gescoord en beoordeeld
 

Maintenance Antwerp goed gescoord en beoordeeld

Het grootste Belgische trefpunt voor industrieel onderhoud en voor pompinstallaties en uitrusting van vloeistoffen en gassen verwelkomde 5.135 bezoekers uit zesenveertig landen. De bezoekers en exposanten gaven deze editie een fantastisch rapportcijfer van maar liefst 86%. Op 21 en 22 maart 2018 verwelkomde Antwerp Expo 5135 Lees meer »
Nieuwste generatie Gefran GFW vermogenregelaar
 

Nieuwste generatie Gefran GFW vermogenregelaar

Deze vermogenregelaar heeft dezelfde look&feel als de vorige generatie maar beschikt over nog meer functionaliteiten en voordelen voor hun gebruikers. Waar de vorige GFW serie kon worden ingezet voor vermogenregelingen tot 250 A per fase voor lineaire en niet-lineaire belastingen, gaat deze serie dus nog een stapje verder Lees meer »

Agenda
20 apr  Cursus (Pomp)storingen analyseren en oplossen, Naaldwijk
24 apr  Cursus Certified Machinery Safety Expert, Vianen
26 apr  Bijeenkomst Wie repareert onze machines over 10 jaar?, Maastricht
 1 mei  Cursus Asset Data Management , Houten
 8 mei  Masterclass Machineveiligheid , Vianen
 8 mei  Leergang Vaardigheden voor Reliability & Maintenance Engineering, Putten
15 mei  Opleiding Cursus uitlijnen - niveau 1 asuitlijnen , Antwerpen
15 mei  Cursus Verkenning Conditiemeting BOEI, Houten
16 mei  Opleiding Laseroptisch uitlijnen voor gevorderden, Antwerpen
16 mei  Leergang Asset Management , Driebergen
17 mei  Cursus Uitbesteden van Onderhoud, Houten
17 mei  Seminar en Beurs Emerson Innovation Days, Dordrecht
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website MaintenanceBenelux.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.