Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
MaintenanceBenelux.nl NIEUWSBRIEF
 
JANUARI 2018
 
 
 

Het laatste nieuws over onderhoud en procesoptimalisatie


Nieuwsbrief MaintenanceBenelux.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

Smart services als nieuw businessmodel voor cool industries

  Er liggen veelbelovende kansen voor Smart Services als nieuw businessmodel. Slim service verlenen in onderhoud stelt ondernemingen open voor continu updaten in maintenance. Continu onderhoud levert continu business op. Cool Industries ziet Smart Services als kennis verkopen die een waarde heeft voor de klant.

Lees het hele artikel »
Easyfairs lanceert in 2018 Maintenance Gorinchem
 

Easyfairs lanceert in 2018 Maintenance Gorinchem

De beursorganisatie beroept zich op succesvolle edities van dit evenement in Stuttgart, Dortmund, Antwerpen en Zurich. De expositie zal op 17, 18 en 19 april plaatsvinden. De vakbeurs biedt een oplossingsgericht platform voor fabrikanten, importeurs, toeleveranciers en dienstverleners binnen de industriële sector op het gebied van onderhoud Lees meer »
Tradinco Instruments sluit zich aan bij Indutrade Benelux
 

Tradinco Instruments sluit zich aan bij Indutrade Benelux

Op 22 december jongstleden is Tradinco Instruments onderdeel geworden van de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. ’The Calibration Company’ Tradinco Instruments richt zich sinds haar oprichting in 1963 op kalibratie en sensoroplossingen, voornamelijk voor druk en temperatuur, voor de industriële markt. Vanuit de hoofdvestiging Lees meer »
(Advertorial)

Is veiligheid meer dan alleen goed onderhoud?
 

Is veiligheid meer dan alleen goed onderhoud?

Veiligheid op de werkvloer is een ‘hot item’. Meer dan ooit zijn we ons bewust van alle risico’s die we lopen tijdens werkzaamheden. Maar wat kunt u doen om de risico’s op een incident zo laag mogelijk te houden? Hoe zorgt u voor een veilige werkomgeving voor uw medewerkers?
In het e-book “Maintenance Issues: is veiligheid meer dan alleen goed onderhoud?” leest u meer over veiligheid, Health, Safety & Environment (HSE) en de relatie met goed onderhoud.
Easy Ultrasonic Inspection of Dissimilar Weld Materials
 

Easy Ultrasonic Inspection of Dissimilar Weld Materials

Many industries increasingly use austenitic welds and welds containing dissimilar weld materials. Ultrasound technology can be used for fast and detailed inspection of even the most challenging welds. This guide provides an easy step-by-step overview of the points to consider when carrying out ultrasonic inspections of austenitic or dissimilar-material Lees meer »
Eerste ziekenhuis neemt Ultimo HSE Suite in gebruik
 

Eerste ziekenhuis neemt Ultimo HSE Suite in gebruik

Als eerste ziekenhuis in Nederland, neemt het Martini Ziekenhuis (Groningen) de Health, Safety & Environment (HSE) Suite in gebruik. Door de verschillende functionaliteiten in de HSE-Suite, is het mogelijk om een verregaande relatie tussen werkzaamheden en apparatuur te realiseren. Zo beperkt het Martini Ziekenhuis de risico’s die voortkomen Lees meer »
Lichtgewicht aluminium schuifafsluiters met RVS304 klepblad
 

Lichtgewicht aluminium schuifafsluiters met RVS304 klepblad

LeBlansch Bulkhandling Equipment heeft een compleet programma Aluminium schuifafsluiters van Comav s.r.l., De schuifafsluiters zijn specifiek ontworpen voor het veilig en bedrijfszeker regelen of afsluiten van de (drogestoffen) productstroom, in mechanisch transportsystemen, onder hoppers en/of silo’s. Het ontwerp kenmerkt zich met een Lees meer »
Ontwerp snel GHS/CLP-labels
 

Ontwerp snel GHS/CLP-labels

Bedrijven in de Europese Unie zijn verplicht om alle chemicaliën in hun werkplaatsen in overeenstemming met de GHS/CLP-regelgeving te identificeren en te labelen. Als internationale leverancier van identificatie-oplossingen biedt Brady Corporation nu een app aan waarmee GHS/CLP-labels met behulp van vooraf gedefinieerde chemische Lees meer »
Henry Diepeveen nieuwe eigenaar Pirtek Amsterdam-West
 

Henry Diepeveen nieuwe eigenaar Pirtek Amsterdam-West

Op 2 januari 2018 is Henry Diepeveen de nieuwe eigenaar van Pirtek Amsterdam-West. Hij neemt deze vestiging over van Gerrit en Carola Bouwhuis, die zich nu richten op de verhuizing en uitbouw van vestiging Amsterdam-Noord. Henry Diepeveen, rondde in 1990 Enschede de HTS (bedrijfskunde - Elektrotechniek) af en begon bij Lees meer »
2 years warranty on ABB LGR analyzers
 

2 years warranty on ABB LGR analyzers

All new ABB-LGR analyzers now include a 2-year warranty as standard (i.e. at no extra cost). Warranties can also be extended to 3 or 4 years at modest additional cost. Our gas and isotope analyzers are based on our patented, 4th generation cavity enhanced spectroscopy technique that provides the unique combination of extraordinarily high Lees meer »
Huikeshoven vertegenwoordiger van Eltherm & Schniewindt
 

Huikeshoven vertegenwoordiger van Eltherm & Schniewindt

Innovatie & Ontwikkeling 2018 Innoveren, vernieuwen en ontwikkelen is essentieel voor ondernemers. Met innovatie speelt Huikeshoven in op de veranderende behoeften van onze klanten. Huikeshoven versterkt hiermee zijn marktpositie en dat is belangrijk voor de groei die we als bedrijf willen realiseren. U denkt bij innovatie waarschijnlijk Lees meer »
Logistiek medewerker opgevolgd door transportrobot
 

Logistiek medewerker opgevolgd door transportrobot

Bij de productie van de hoogwaardige schroeftransporteurs van Van Beek zijn aardig wat onderdelen nodig. De voormalig logistiek medewerker Arie zorgde ervoor dat iedereen in de productie het materiaal binnen handbereik had dat hij nodig heeft om zijn werk te doen. Maar toen ging Arie met een welverdiend pensioen. Wat nu? Het pensioen van Lees meer »
RAS - Remote Access Sensoren van UE Systems
 

RAS - Remote Access Sensoren van UE Systems

Wanneer toegankelijkheid een probleem is, zoals een motor in een afgesloten ruimte, of een testpunt wat moeilijk bereikbaar is, dan is onze Remote Access Sensor (RAS) het antwoord. Monteer de RAS op het testpunt en begeleid de kabel van de sensor naar de locatie waar u makkelijk de RAM (Remote Acces Module) kan aansluiten. Lees meer »

Vacatures
Beko Technologies zoekt Service engineer
Endress+Hauser zoekt Field Service Engineer
Endress+Hauser zoekt Service Technicus Workshop
Envicontrol zoekt account manager meet- & analyse apparatuur
Envicontrol zoekt Accountmanager Industrie
Hitma Groep B.V. zoekt Service Engineer Buitendienst
Pirtek Almelo zoekt Servicemonteur
Pirtek Den Bosch zoekt Servicemonteur
Pirtek Weert zoekt Servicemonteur
Vinçotte Nederland zoekt (senior) inspecteurs
Vinçotte Nederland zoekt Hoofdcontroleur Bouwkundig Toezicht
Vinçotte Nederland zoekt ontwerpbeoordelaar
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Pruftechnik N.V. in België is verhuisd
 

Pruftechnik N.V. in België is verhuisd

Pruftechnik N.V. in België is verhuisd op 11 december 2017 naar Atlantic House in Antwerpen. Het nieuwe adres is: Noorderlaan 147, bus 25 (12de verdieping) B-2030 Antwerpen België Het Nederlandse adres, telefoonnummers en andere gegevens blijven ongewijzigd. Lees meer »
MAG45 viert 70-jarig jubileum
 

MAG45 viert 70-jarig jubileum

MAG45 bereikte op 2 januari van dit jaar een enorme mijlpaal in haar geschiedenis: haar 70-jarig bestaan. Op 2 januari 1948 werd MAG45 door Philips opgericht als ’Magazijn 4500’ voor het standaardiseren en vereen-voudigen van hun eigen MRO-magazijn en logistiek voor alle productie afdelingen. Nu staat MAG45 bekend als de referentie Lees meer »
NEN 3140 kennissessie in Zwolle en Oud-Beijerland
 

NEN 3140 kennissessie in Zwolle en Oud-Beijerland

Met de Metrel MI3360 OmegaGT introduceerde KWx eind vorig jaar een nieuwe generatie apparatentesters op de Nederlandse markt. Een instrument voor keurmeesters die grote aantallen elektrische arbeids-middelen keuren en de meetgegevens snel willen verwerken. Ons enthousiasme over de Metrel apparatentesters delen Lees meer »
Pirtek Amsterdam Noord verhuist
 

Pirtek Amsterdam Noord verhuist

Met ingang van 1 februari 2018 is Pirtek Amsterdam-Noord te vinden op dit nieuwe adres: Analoogstraat 21, 1033 Mr amsterdam telefoon: 020-493 33 33 (blijft ongewijzigd) Op deze grotere locatie ziet u de bekende gezichten die de vertrouwde kwaliteit en diensten bieden. Lees meer »
Werkbonapp Werkbon 2.0 nu ook voor de ZZP’er
 

Werkbonapp Werkbon 2.0 nu ook voor de ZZP’er

Met de laatste versie van Werkbon 2.0 is het nu ook mogelijk voor de ZZP’er om volledig digitaal zijn werkbonnen af te wikkelen. De werkbonapp omvat naast natuurlijk de reeds bekende onderdelen als werktijd registratie en verbruik van materialen, uit een eigen database, nu ook een volledig klantenbestand. De gegevens van de klanten kunnen Lees meer »

Agenda
23 jan  Cursus Storingsanalyse, maar dan anders, Houten
23 jan  Cursus Certified Machinery Safety Expert, Vianen
24 jan  Bijeenkomst Lean Manufacturing & Smart Manufacturing go together, Drachten
25 jan  Maintenance College Budgettering & Forecasting in Asset Management , Arnhem
25 jan  Cursus Basisopleiding Lageronderhoud, Houten
30 jan  Cursus Maintenance Engineering in de Praktijk , Houten
 1 feb  Training CE-markering, de basis, Vianen
 1 feb  Training Project Control, Amsterdam
 2 feb  Studiedag (Big) Data effectief inzetten, Tilburg
 6 feb  Masterclass Machineveiligheid , Vianen
 6 feb  Cursus Organisatie van Onderhoud , Houten
 6 feb  Seminar Energie besparen met uw industriële waterzuivering, Eindhoven
Zie onze agenda voor de complete lijst.

Easyfairs Maintenance
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website MaintenanceBenelux.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.