Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
MaintenanceBenelux.nl NIEUWSBRIEF
 
DECEMBER 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over onderhoud en procesoptimalisatie


Nieuwsbrief MaintenanceBenelux.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

FLIR Systems, Meer

 

Focus op verantwoordelijkheden en taken

Lees het hele artikel
  Maintenance management en asset management zijn binnen Basf Antwerpen twee aparte functies, een operationele en een strategische. Maintenance manager Ann Van Look en asset manager Maxine Frimpong kunnen zich hierdoor beter focussen op hun jobinhoud.
Lees het hele artikel »
Allrounders in techniek hard nodig
 

Allrounders in techniek hard nodig

Afgelopen weekend kopte de Telegraaf: "Groei stagneert door tekort aan vakmensen". Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, geeft aan dat de economische groei tot stilstand dreigt te komen. De vele openstaande vacatures en de honderdduizenden mensen zonder werk laten ruimte voor verbetering zien op de arbeidsmarkt. In de techniekbranche Lees meer »
(Advertorial)

Hoe houdt u kennis binnen uw organisatie?
 

Hoe houdt u kennis binnen uw organisatie?

Als maintenance manager weet u het wel; uw technische dienst draait op kennis over onderhoud. Het nadeel van kennis is dat het zich veelal in de hoofden van mensen ophoudt en dat het wordt opgedaan door jaren van leren en ervaren.
Hoe zorgt u er nu voor dat u bij vertrek of pensionering van personeel al die belangrijke kennis binnen uw organisatie houdt?
» U leest het in het e-book "Maintenance Issues: Hoeveel kennis gaat er bij u met pensioen?"
Voldoe eenvoudiger aan de compliancy-eisen dankzij Rimses
 

Voldoe eenvoudiger aan de compliancy-eisen dankzij Rimses

Moet u ook steeds sneller en opnieuw aantonen hoe uw processen worden uitgevoerd? Is traceability ook voor u een vereiste? Spendeert u veel tijd aan audits? Doet u het onderhoud in een voedingsbedrijf waar u onderhevig bent aan de HACCP , IFS en BRC norm? Met Rimses wordt het zoveel eenvoudiger om te voldoen aan compliancy-eisen. Lees meer »
Ultrasound ISO CAT I Training in Capelle aan den IJssel, NL
 

Ultrasound ISO CAT I Training in Capelle aan den IJssel, NL

Word gecertificeerd Ultrasound Inspectie Engineer Inspecties met airborne ultrasound zijn niet-destructieve testen, waarbij de effectiviteit afhangt van de capaciteiten van de engineer die de inspecties uitvoert. Onze uitgebreide Ultrasound Iso cat i training stelt u in staat om na de implementatie van een hoogwaardig ultrasound Lees meer »
Uniforme uitstraling van Pirtek servicewagens
 

Uniforme uitstraling van Pirtek servicewagens

De vormgeving is het resultaat van een internationale afstemming tussen de Europese Pirtek organisaties. Afgesproken is dat elk land met Pirtek vestigingen deze uniforme uitstraling gaat doorvoeren. Bestaande wagens worden, afhankelijk van de leeftijd ofwel aangepast ofwel vervangen. Meer wagens Het totale wagenpark van Pirtek zal komende Lees meer »
Fortress Interlocks introduceert Slimline modules
 

Fortress Interlocks introduceert Slimline modules

Fortress Interlocks heeft twee nieuwe ”slimline” modules geïntroduceerd voor haar amGard Pro productgroep van modulaire veiligheidsschakelaars. Naast de nieuwe slimline veilgheidsschakelaar met magneetspoel heeft Fortress Interlock ook een slimline POD voor controlefuncties toegevoegd. Beide modules zijn IP67 en hebben een breedte Lees meer »
Vier hoofd-oorzaken van trillingen bij roterende machines
 

Vier hoofd-oorzaken van trillingen bij roterende machines

Trillingen bij roterende machines, zoals pompen, motoren, turbines en compressoren zijn bijna altijd een signaal dat de machine niet optimaal functioneert. Een machine die langdurig verhoogde trillingen ondergaat zal niet de verwachte levensduur halen en daarnaast kan het voor (levens)gevaarlijke situaties zorgen. Het is daarom belangrijk Lees meer »
PRUFTECHNIK N.V. received Lloyd’s Register certification
 

PRUFTECHNIK N.V. received Lloyd’s Register certification

Yesterday Pruftechnik N.V. has successfully been audited by Lloyd’s Register in order to renew its certificate of ‘Approved Service Supplier for Condition Monitoring in the Marine and Offshore industry’ until December 2020. This means that Pruftechnik N.V. can supply Machinery Vibration Monitoring and Analysis as well as Lubricating Oil Analysis Lees meer »
Endress+Hauser ontvangt prijs voor de Promass Q flowmeter
 

Endress+Hauser ontvangt prijs voor de Promass Q flowmeter

Endress+Hauser heeft met de Promass Q de Swiss Technology Award gewonnen in de categorie Innovatieleiders. Deze op Coriolis-krachten gebaseerde flowmeter, speciaal ontwikkeld voor toepassing in de olie-en gasindustrie en de voedingsmiddelenindustrie, werd geprezen om de uitmuntende meetnauwkeurigheid, ook onder lastige Lees meer »
Pneumatisch en elektro pneumatisch bediende ventielen
 

Pneumatisch en elektro pneumatisch bediende ventielen

Camozzi breidt de Serie 8 ventielen uit met modellen waarbij het cartridgeventiel direct is geïntegreerd in een geanodiseerde aluminium behuizing en afdichtingen in FKM. De nieuwe behuizingen maken het gebruik mogelijk van pneumatische modellen met externe bediening en versies met elektro-pneumatisch bediening met zowel Lees meer »

Vacatures
Beko Technologies zoekt Service engineer
Endress+Hauser zoekt Field Service Engineer
Envicontrol zoekt Accountmanager Industrie
Hitma Groep B.V. zoekt Service Engineer Buitendienst
Vinçotte Nederland zoekt (senior) inspecteurs
Vinçotte Nederland zoekt Hoofdcontroleur Bouwkundig Toezicht
Vinçotte Nederland zoekt ontwerpbeoordelaar
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Ultimo Software Solutions trots op ISO27001 certificering
 

Ultimo Software Solutions trots op ISO27001 certificering

Op 22 november 2017 mochten de vestigingen van Ultimo Software Solutions in Nederland, België en Duitsland het ISO/IEC27001:2013 certificaat in ontvangst nemen. ISO27001 is de internationale norm voor informatiebeveiliging, die eisen specificeert voor het ontwerpen, implementeren, uitvoeren, controleren en continu Lees meer »
Gratis CAD-tekeningen van ASCO & ASCO Numatics producten
 

Gratis CAD-tekeningen van ASCO & ASCO Numatics producten

Heeft u de behoefte om magneetafsluiters, cilinders, proportionele afsluiters, ventieleilanden en persluchtverzorgingsapparatuur op te nemen in uw CAD ontwerp? Waarom zou u deze zelf moeten renderen als u de CAD tekeningen snel en eenvoudig gratis kunt downloaden? Wilt u uw time-to-market versnellen? Heeft u het bovenstaande Lees meer »
Direct gestuurde proportionele ventielen
 

Direct gestuurde proportionele ventielen

De Serie AP van Camozzi bestaat uit direct werkende 2/2 NC proportionele magneetventielen, beschikbaar in afmetingen 16 en 22 mm en nominale doorlaat van 0,8, 1, 1,2, 1,6, 2 en 2,4 mm. De Serie AP is ontwikkeld voor reductie van het slip-stick effect waarbij de uitgaande flow proportioneel is aan het stuursignaal in PWM of stroomsignaal. Er Lees meer »
Dynamisch Balanceren bij Hydrotec International bv
 

Dynamisch Balanceren bij Hydrotec International bv

Het correct balanceren draagt bij aan een langere levensduur, minder onderhoud en daardoor een grote besparing op de onderhoud- en reparatiekosten. Een belangrijke oorzaak van slijtage en machine falen ligt in onbalans van de draaiende delen, waarbij onnodige trillingen en krachten worden uitgeoefend op de machine delen zoals as en lagers. Lees meer »
Nieuwe website van Istec International gelanceerd
 

Nieuwe website van Istec International gelanceerd

Istec International heeft een nieuwe website! In deze nieuwsbrief leest u hoe onze website een bron van informatie is met betrekking tot onderwerpen als condition monitoring, procesinstrumentatie, machinebewaking en Functional Safety (SIL). Op het nieuwe kennisblog plaatsen onze experts wekelijks interessante artikelen Lees meer »
Hoe verlaagt u het risico van lekkages?
 

Hoe verlaagt u het risico van lekkages?

Materialen, zoals leidingen en tubes, moeten recht, loodrecht of onder een perfecte hoek en op de juiste lengte worden gemonteerd. Samengestelde richtingen vereisen exacte lengtes en vele verbindingen. Omdat de slang zich leent voor eenvoudige buiging en routing, kunnen systeemontwerpers veel van de connectoren verwijderen die vereist zijn Lees meer »
Spannwellen zeefmatten met randen
 

Spannwellen zeefmatten met randen

Van Gink Trading BV fabriceert nu naast de vlakke flip-flow spanwellen zeefmatten ook spanwellen zeefmatten met randen voor bevestiging met tussenkeg. (zie foto) Net als de vlakke zeefmatten kunnen deze worden geproduceerd tot 3 meter lengte en in variabele dikte. Perforatie van de zeefmatten kan met ronde, vierkante of sleufgaten Lees meer »

Agenda
 6 jan  Cursus ISO 55.000 in één dag!, Houten
18 jan  Cursus Risk Based Maintenance, Houten
24 jan  Bijeenkomst Lean Manufacturing & Smart Manufacturing go together, Drachten
25 jan  Cursus Basisopleiding Lageronderhoud, Houten
25 jan  Maintenance College Budgettering & Forecasting in Asset Management , Arnhem
30 jan  Cursus Maintenance Engineering in de Praktijk , Houten
 1 feb  Training Project Control, Amsterdam
 6 feb  Seminar Energie besparen met uw industriële waterzuivering, Eindhoven
 2 mrt  Cursus Basis in pomptechniek, Naaldwijk
 5 mrt  Ultrasound Training Ultrasound ISO CAT I Training, Capelle aan den IJssel, NL
12 mrt  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
13 mrt  Cursus Leidingsystemen, Naaldwijk
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website MaintenanceBenelux.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.