Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
MaintenanceBenelux.nl NIEUWSBRIEF
 
NOVEMBER 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over onderhoud en procesoptimalisatie


Nieuwsbrief MaintenanceBenelux.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

Augmented reality geeft verrijkte kijk op onderhoud

Lees het hele artikel
  De technologie achter ‘augmented reality’ (AR) is rijp voor de procesindustrie. Maintenance lijkt een van de kansrijke kandidaten. De eerste bedrijven hebben experimenten achter de rug bij onderhoud en productie. De interesse is groot, maar ook is er nog koudwatervrees

Lees het hele artikel »
Pruftechnik N.V. organiseert opleiding uitlijnen
 

Pruftechnik N.V. organiseert opleiding uitlijnen

Op 21 november organiseert Pruftechnik N.V. de opleiding ’Uitlijnen - niveau 1 asuitlijnen’. Tijdens deze cursus wordt op een eenvoudige en effectieve manier uitgelegd hoe assen uit te lijnen met behulp van een laseroptisch uitlijnsysteem. Ook worden de meest voorkomende problemen besproken die tijdens het uitlijnen in de praktijk opduiken. Lees meer »
(Advertorial)

Veilig flensvergrendelingssysteem voor leidingen
 

Veilig flensvergrendelingssysteem voor leidingen

Het flensvergrendelingssysteem kan worden aangebracht op het grootste assortiment leidingen om gemakkelijk en tijdelijk leidingen af te sluiten. Met het flensvergrendelingssysteem kunnen gebruikers voorkomen dat er gas, stoom en gevaarlijke vloeistoffen vrijkomen tijdens onderhoudswerken aan leidingen. Meer veiligheid en conformiteit, en vonkvrij materiaal.
» Ontvang de productfiche
» Download de gratis Lockout/Tagout-gids
Beko Technologies brengt METPOINT® OCV compact op de markt
 

Beko Technologies brengt METPOINT® OCV compact op de markt

Beko Technologies, specialist voor de zuivering van perslucht en drukgas, breidt zijn productassortiment op het gebied van meettechniek uit: de nieuwe Metpoint® OCV compact is een verdere ontwikkeling van de Metpoint® OCV, die sinds acht jaar op de markt is en zich in talrijke toepassingsvelden heeft bewezen. „Onze compacte variant Lees meer »
Easyfairs lanceert in 2018 Maintenance Gorinchem
 

Easyfairs lanceert in 2018 Maintenance Gorinchem

Easyfairs lanceert op 17, 18 en 19 april 2018 voor de eerste keer de vakbeurs Maintenance in Gorinchem. Maintenance is een gevestigde serie specialistische vakbeurzen voor industrial maintenance met succesvolle edities in Stuttgart, Dortmund, Antwerpen en Zurich. Hier komt aankomend jaar voor het eerst de editie in Gorinchem bij. De vakbeurs Lees meer »
(Advertorial)

Trendrapport: Maintenance manager van de toekomst
 

Trendrapport: Maintenance manager van de toekomst

Nieuwsgierig hoe het vakgebied maintenance management en uw rol als manager zich ontwikkelen? Het trendrapport geeft u een helder kijkje in de toekomst. Daaruit blijkt dat hedendaagse zorgen, zoals kennisborging en een concurrerend machinepark houden, niet verdwijnen en dat de rol van informatiemanagement, veilig werken en de toepassing van nieuwe technologieën groter wordt. Wilt u weten hoe u straks de juiste keuzes maakt?
» Download het trendrapport hier.
Toepassingen Comav zakkensnijmachines en ledigingssystemen
 

Toepassingen Comav zakkensnijmachines en ledigingssystemen

Comav s.r.l. is een toonaangevend producent van volautomatische zakkensnijmachine en zakken ledigingssysteem. Het basisprogramma bestaat uit de Comav s.r.l. SVR 150 – 300 - 600 series en SVR Compact series voor het vol automatisch continu legen van zakken. De zakken kunnen op pallets handmatig of automatisch in de machine Lees meer »
Ultraprobe® 201 Grease Caddy
 

Ultraprobe® 201 Grease Caddy

Luister naar het lager, begin te smeren en bepaal wanneer te stoppen De Ultraprobe® 201 Grease Caddy heeft een uniek ontwerp waar de gebruiker gelijktijdig kan smeren en Ultrasound niveaus kan observeren om oversmering te voorkomen. Wanneer een smeerfilm afneemt, zal de wrijvingscoëfficient toenemen wat op zijn beurt een Lees meer »
(Advertorial)

FLIR introduceert drie testers met warmtebeeldcamera
 

Nieuwe testers met warmtebeeldcamera van FLIR

FLIR introduceert drie nieuwe elektrische test- en meet-instrumenten met warmtebeeldcamera. De nieuwste apparatuur met warmtebeeldtechnologie is voorzien van FLIR Infrared Guided Measurement en ondersteunt elektriciens bij het opsporen van problemen. Ieder product heeft een robuust en valbestending ontwerp en een garantie van 10 jaar op zowel het product als de warmtedetector.
» Meer over de nieuwste test- en meetapparatuur van FLIR
Met de Fluke 805 FC Trillingsmeter
 

Met de Fluke 805 FC Trillingsmeter

Ruim de helft van ongeplande stilstandtijden in fabrieken en gebouwen wordt veroorzaakt door mechanische storingen. Trillingen zijn een vroege indicatie van de toestand van motoren, en bij de eerste tekenen van machinestoringen duurt het in het algemeen slechts enkele maanden voordat de machine helemaal defect raakt. De Fluke 805 FC Lees meer »
Team FAST partnered up with Huikeshoven B.V.
 

Team FAST partnered up with Huikeshoven B.V.

Team Fast is excited to say that we’ve partnered up with Huikeshoven B.V. They are experts on electro thermic solutions and they’ve provided us with heat tracing cables. The tracing cables ensure there is no formation of condensate in the REX system. Condensate can be fatal to our sensors, valves and the fuel cell and these cables help Lees meer »
Nieuwe Rupes roterende polijstmachine Bigfoot LH 19E
 

Nieuwe Rupes roterende polijstmachine Bigfoot LH 19E

De LH 19E is voorzien van een motor met hoog koppel, compact design, hoogwaardige ergonomie en een lichte behuizing en is dan ook één van de beste en meest wendbare roterende polijstmachines op de markt. Dankzij het lichtgewicht en het krachtige design is de LH 19E de ultieme roterende polijstoplossing voor talloze industrieën, zoals autodetailing, Lees meer »

Vacatures
Beko Technologies zoekt Service engineer
Camozzi Benelux zoekt binnendienst medewerker
Hitma Groep B.V. zoekt Service Engineer Buitendienst
Vinçotte Nederland zoekt (senior) inspecteurs
Vinçotte Nederland zoekt Hoofdcontroleur Bouwkundig Toezicht
Vinçotte Nederland zoekt ontwerpbeoordelaar
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Call for papers voor Kooy Prijs 2018
 

Call for papers voor Kooy Prijs 2018

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) kent jaarlijks een prijs toe aan de beste afstudeerder in een voor Defensie of Veiligheidstechnologie relevante richting aan een universiteit of hogeschool. De geldprijs van € 1.000,- is genoemd naar Prof. Johan Kooy, in de vorige eeuw een internationaal bekende hoogleraar in de rakettechniek. Lees meer »
Envicontrol aanwezig op de PEFTEC 2017
 

Envicontrol aanwezig op de PEFTEC 2017

In Antwerpen wordt op 29 en 30 november wederom de jaarlijkse PEFTEC-beurs georganiseerd. Al sinds ettelijke jaren is deze succesvolle beurs, de beurs voor iedereen die actief is in de petroleum, raffinage, chemische en petrochemische industrieën. Ook deze editie is Envicontrol wederom van de partij. Dit jaar staat bij Envicontrol in het Lees meer »
De nieuwe WAGNER HeavyCoat 750
 

De nieuwe WAGNER HeavyCoat 750

Materialen met een hoge viscositeit zijn niet altijd gemakkelijk te verwerken op de bouwplaatsen. Krachtig en bij voorkeur compacte apparatuur is dan nodig! De HeavyCoat-familie van WAGNER is speciaal ontwikkeld voor dit soort intensief werk en kreeg er onlangs drie nieuwe telgen bij: HeavyCoat 750 E, HeavyCoat 750 E SSP en HeavyCoat 750 G. Lees meer »
Comav s.r.l. EP30 - EP150 EPS Polystyreen compacter
 

Comav s.r.l. EP30 - EP150 EPS Polystyreen compacter

Comav s.r.l. is een toonaangevend producent van polystyreen piepschuim compacters type EP30 en EP150. De Comav EP30 en EP150 polystyreen compacters worden wereldwijd toegepast in de polystyreen en recycling industrie voor het recyclen van onder anderen verpakkingsmaterialen. Door de eenvoud van de installatie is deze zeer gemakkelijk te Lees meer »

Agenda
17 nov  Cursus Specialist pomptechniek, Naaldwijk
21 nov  Cursus Reliability-centred Maintenance (RCM2), Zwolle
21 nov  Opleiding Cursus uitlijnen - niveau 1 asuitlijnen , Antwerpen
22 nov  Opleiding Laseroptisch uitlijnen voor gevorderden, Antwerpen
22 nov  3-daagse training Data Analytics voor Predictive Maintenance , Amsterdam
23 nov  Cursus Functionele veiligheid in de procesindustrie, Vianen
23 nov  Seminar Microscan Label quality event, Woerden
23 nov  Congres Machevo Connect 2017, Utrecht
24 nov  Cursus Wat u moet weten over de RI&E, Regio Zeist
24 nov  Cursus Frequentieomvormers, Naaldwijk
27 nov  Opleiding Hogere Veiligheidskundige, Harderwijk
28 nov  Cursus Specialist pomptechniek, Naaldwijk
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website MaintenanceBenelux.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.