Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
MaintenanceBenelux.nl NIEUWSBRIEF
 
SEPTEMBER 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over onderhoud en procesoptimalisatie


Nieuwsbrief MaintenanceBenelux.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

Optimalisering drives-assemblagelijn Vanderlande

Lees het hele artikel
  Studenten Emma Ruijs, Jeroen Spijker en Jeffrey van Dijk van Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch konden voor hun minor Continu Verbeteren terecht bij Vanderlande in Veghel. Teamleider assemblage Mark Bax begeleidde hen op zijn afdeling. Win-win want het project leverde Vanderlande naast blije werknemers ca. 7% efficiencybesparing.
Lees het hele artikel »

(Advertorial)

Conform, veilig en efficiënt in een handomdraai!
 

Conform, veilig en efficiënt in een handomdraai!

Maak uw werkplaats conform met de duurzame leidingmerkers, veiligheidspictogrammen, CLP-labels en zoneafbakening.
Brady biedt duurzame oplossingen aan waarmee alle bedrijven snel aan deze Europese Richtlijnen en aan de nationale wetgeving kunnen beantwoorden.
Bekijk praktijkvoorbeelden in onze gids "16 tools voor een veilige en efficiënte werkplaats".
» Ontvang de gratis gids!
Oppervlaktebehandeling: veiligheid & duurzaamheid
 

Oppervlaktebehandeling: veiligheid & duurzaamheid

Belangrijk om voor ogen te houden binnen de oppervlaktebehandeling is het creëren van een veiligheidscultuur. Veiligheid en duurzaamheid zijn twee kernwaarden die in dit geval dicht bij elkaar liggen. Johannes Bex, Sales Manager te WSB Finishing Equipment, komt de situatie veelal tegen: ‘Tweecomponentenverf wordt in de praktijk veelal manueel Lees meer »
Samenwerking tussen VDL Nedcar & Unique Safety Products
 

Samenwerking tussen VDL Nedcar & Unique Safety Products

In het najaar van 2016 wandelen we de vernieuwde fabriek van VDL Nedcar binnen. Bij de ingang staat nog een Mini uit het jaar 1959 compleet met originele details uit hetzelfde jaar. VDL Nedcar is de enige autoproducent van seriemodellen in Nederland en heeft veel aandacht voor veiligheid. Het bedrijf is gevestigd in het Limburgse Born Lees meer »
Memosens COS81D optische O2 sensor voor de industrie
 

Memosens COS81D optische O2 sensor voor de industrie

De nieuwe Memosens COS81D optische (opgelost) zuurstofsensor van Endress+Hauser is ontworpen voor industriële toepassingen. Deze nieuwe sensor is geschikt voor zowel vloeistoffen als gassen. Denk aan aerobe of anaerobe fermentatie in de lifescience industrie, maar bijvoorbeeld ook aan het meten van afwezigheid van zuurstof in stikstofdekens Lees meer »

(Advertorial)

FLIR 1-Touch Level/Span
 

FLIR 1-Touch Level/Span

Gebruiksvriendelijk en grotere nauwkeurigheid en contrast van het warmtebeeld.
Als u de warmtebeeldcamera iedere dag gebruikt voor inspecties, bent u waarschijnlijk bekend met thermische afstemming voor het nauwkeurigste beeld. U wilt echter het warmtebeeld snel vastleggen zonder veel tijd te verliezen aan handmatige aanpassingen. “1-Touch Level/Span” lost dat probleem op.
» Klik hier voor meer informatie
Pruftechnik N.V. op Instagram
 

Pruftechnik N.V. op Instagram

Volg Pruftechnik N.V. vanaf nu ook op Instagram. Pruftechnik N.V. heeft reeds Twitter en Linkedin maar sinds kort ook Instagram . Volg de socials om op de hoogte te blijven van nieuws, ontwikkelingen, evenementen, opleidingen, gebeurtenissen, projecten, etc. van Pruftechnik N.V.
Lees meer »
RUPES BIGFOOT Mille LK 900 E
 

RUPES BIGFOOT Mille LK 900 E

Vermogen en efficiëntie met optimale regeling. We stellen u de nieuwste aanwinst voor in het brede RUPES-assortiment van excentrische en roterende polijstmachines: de direct aangedreven, dubbelwerkende polijstmachine Bigfoot mille LK 900E. De Mille, die behoort tot de BIGFOOT-familie van polijstgereedschappen, biedt een geoptimaliseerde Lees meer »
Bedrijfszekere voeding met PROtop en maxGUARD
 

Bedrijfszekere voeding met PROtop en maxGUARD

PROtop is onze high-end voeding die efficiënt en betrouwbaar is, zelfs in veeleisende omgevingen. PROtop heeft hoge krachtreserves, een lange levensduur, optimale beveiliging tegen overspanning en is bestand tegen trillingen en extreme temperaturen. Overtuigende kenmerken Flexibele instelbare toepassingen: • Parallelle bedrijfsmodus voor Lees meer »

(Advertorial)

Handheld communicator synchroniseert automatisch met asset management database
 

Eerste handheld met automatische synchronisatie

AMS Trex™ is de eerste handheld communicator die veldgegevens automatisch synchroniseert met de centrale AMS Device Manager database.
Het apparaat koppelt veldgegevens aan beslissers. Hierdoor weten onderhoudspersoneel en operators nog sneller wat er gewijzigd is in het veld en krijgen ze een precies audit-logboek om aan normen en analyse-eisen te voldoen.
» Klik hier voor meer informatie
Direct bediende 2/2 magneetventielen
 

Direct bediende 2/2 magneetventielen

Camozzi heeft binnen de bestaande Serie K een nieuwe range direct bediende magneetventielen ontwikkeld met nieuwe flowkarakteristieken. De range van al beschikbare diameters is uitgebreid met diameters van 0,6 mm tot 1,4 mm. Om een perfecte integratie binnen de bestaande reeks te garanderen zijn dezelfde elektrische aansluitingen en footprint Lees meer »
Hiltra warmhoudkamers
 

Hiltra warmhoudkamers

Hiltra Barneveld B.V. is al ruim 35 jaar actief als producent van opslag-systemen voor verpakte gevaarlijke stoffen met als specialisatie brand-werende oplossingen. Naast de ontwikkeling, productie en verkoop van opslagsystemen worden er steeds meer speciale toepassingen op klantenwens, zoals bijvoorbeeld prefab-installatieruimtes in Lees meer »
High accuracy Magnehelic, nieuwe Dwyer-drukverschilmeter
 

High accuracy Magnehelic, nieuwe Dwyer-drukverschilmeter

Hitma Instrumentatie brengt de nieuwe drukverschilmeter van Dwyer op de markt. Dit instrument is speciaal ontwikkeld voor toepassingen waarbij een verhoogde nauwkeurigheid noodzakelijk is, zoals in cleanrooms, ziekenhuizen of farmaceutische processen. De 2000-HA serie High Accuracy Magnehelic is 2 keer zo nauwkeurig als Lees meer »
Implementatie Ultimo afgerond bij Fokker Mexico
 

Implementatie Ultimo afgerond bij Fokker Mexico

Fokker Aerostructures Mexico heeft onlangs Ultimo Maintenance Management Lite in gebruik genomen voor het structuren van de onderhoudswerkzaamheden aan alle vitale assets. Afgelopen maanden is er hard gewerkt om Ultimo Maintenance Management Lite succesvol te implementeren bij Fokker Aerostructures Mexico. Lees meer »

Vacatures
Camozzi Benelux zoekt binnendienst medewerker
Vinçotte Nederland zoekt (senior) inspecteurs
Vinçotte Nederland zoekt een inspecteur Elektrotechniek
Vinçotte Nederland zoekt Hoofdcontroleur Bouwkundig Toezicht
Vinçotte Nederland zoekt ontwerpbeoordelaar
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Ultraprobe® 15000 - Ultrasound Inspectie Systeem
 

Ultraprobe® 15000 - Ultrasound Inspectie Systeem

De ontwikkelingsengineers van UE Systems hebben gewerkt aan een ultiem ultrasound inspectie systeem dat state-of-art technologie combineert met alle bekende ultrasound applicaties. Hiermee heeft u zowaar een ultrasound laboratorium in de palm van uw hand! Enkele unieke eigenschappen van de Ultraprobe® 15.000: - Touchscreen Lees meer »
Fluke najaarsacties op de meest populaire instrumenten
 

Fluke najaarsacties op de meest populaire instrumenten

Fluke, wereldleider op het gebied van compacte, professionele meetinstrumenten, heeft tijdelijk speciale aanbiedingen voor verschillende nauwkeurige, robuuste instrumenten. Er zijn aanbiedingen voor toonaangevende Digitale multimeters, isolatie- en installatietesters. De najaarsactie 2017 loopt tot 31 december 2017. Lees meer »
Rick de Jonge nieuwe Sales Engineer bij USP
 

Rick de Jonge nieuwe Sales Engineer bij USP

Per 1 augustus is Rick de Jonge gestart in de functie van Sales Engineer bij Unique Safety Products. Hij zal de buitendienst, tot op heden bemand door Rob Voordendag en Robert van de Ven, gaan versterken. Rick heeft een achtergrond in de administratieve dienstverlening waar hij met plezier gewerkt heeft binnen verschillende projectgroepen Lees meer »
Magnetische tags voor Lockout Tagout
 

Magnetische tags voor Lockout Tagout

Blomsma Safety Components heeft al enige tijd magnetische tags in haar programma. De layout wordt in overleg bepaald met de klant en is, conform ISO7010, een combinatie van een ISO symbool met een gewenste tekst. De tags zijn eenvoudig aan te brengen op de metalen ondergrond van E installatie kasten. Na vrijgave van het systeem zijn de tags Lees meer »
Continu verbeteren is processen optimaliseren
 

Continu verbeteren is processen optimaliseren

In het eerstvolgende nummer van Maintenance Benelux besteden we volop aandacht aan verbetermethodes. Zoals in het verhaal van Mark Schut van Stork die zich hardop afvraagt wat de synergie is tussen Reliability Centered Maintenance en Root Cause Analysis en of bedrijven niet te rigide vinden dat er een keuze gemaakt moet worden tussen deze Lees meer »
Industrial Sampling Systems by Tony Waters
 

Industrial Sampling Systems by Tony Waters

Dit boek wordt gebruikt als belangrijkste basis voor Swagelok’s Proces Analyzer Sampling System trainingen gehouden bij Swagelok Nederland. Alle deelnemers ontvangen een kopie van het boek als onderdeel van hun registratie en deelname op het moment dat ze zich inschrijven voor de 5 daagse training Each of the 12 chapters in the book covers Lees meer »
ABB Aztec 600 Serie: de Rolls Royce onder de wateranalyzers
 

ABB Aztec 600 Serie: de Rolls Royce onder de wateranalyzers

Envicontrol is de officiële partner van ABB in de Benelux, voor de verkoop en service van de ABB wateranalyse apparatuur. Wij presenteren u: De ABB Aztec 600 Serie. De Rolls Royce onder de wateranalyzers Voor het meten van Ammonium en Fosfaat via ion-selectieve elektrodes en het meten van Aluminium, IJzer, Mangaan, Fosfaat en Lees meer »

Agenda
22 sep  Introductiedag Life Sciences, Leiden
22 sep  Bijeenkomst Circulaire Economie & Vastgoed, Nijmegen
25 sep  Cursus Gemalenbeheer, in overleg
26 sep  Masterclass Machineveiligheid , Vianen
26 sep  Cursus Reliability-centred Maintenance (RCM2), Dordrecht
26 sep  Cursus Leergang RCM2, Dordrecht
28 sep  Opleiding Training preventie agressie-incidenten (GAIA), Regio Zeist
28 sep  Vakbeurs met congres Business Software Event, Barneveld
28 sep  Training Project Control, Utrecht
28 sep  Praktijk/netwerkdag Maintenance of Aging Assets, Vlaardingen
 2 okt  Cursus Werken met valbeveiliging, Alblasserdam
 2 okt  1-daagse training Materials Science Training, Waddinxveen
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website MaintenanceBenelux.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.