Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
MaintenanceBenelux.nl NIEUWSBRIEF
 
AUGUSTUS 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over onderhoud en procesoptimalisatie


Nieuwsbrief MaintenanceBenelux.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

Meer helikoptervluchten vanwege windparken

Lees het hele artikel
  Landelijke bladen melden een toename. Schattingen geven aan dat er zo’n 25.000 windparken op zee komen te staan.
Begin dit jaar keken we bij NHV in Oostende over de schouder mee. Gaan maar na hoeveel helikopter-vluchten dat aan (onderhouds-) personeel en materiaal gaat genereren.
En wat daar dan weer allemaal bij komt kijken, vertelde Frederic Matton.

Lees het hele artikel »
Vinçotte en ENGIE bouwen gezamenlijk pand op MVP
 

Vinçotte en ENGIE bouwen gezamenlijk pand op MVP

Vinçotte en ENGIE bouwen gezamenlijk pand op Maintenance Value Park (MVP). De twee bedrijven trekken daar aan het einde van het jaar samen in, zodat ze hun huidige samenwerking nog verder kunnen intensiveren. Bovendien vormt deze locatie een uitstekende uitvalsbasis om snelle en efficiënte dienstverlening te bieden aan hun Zeeuwse klanten. Lees meer »
De vijf nieuwe ISO 7010-veiligheidspictogrammen al bij Brady
 

De vijf nieuwe ISO 7010-veiligheidspictogrammen al bij Brady

De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) heeft 5 nieuwe ISO 7010-veiligheidspictogrammen gepubliceerd. De nieuwe pictogrammen zijn nu al verkrijgbaar bij Brady op kwalitatieve materialen voor optimale duurzaamheid in diverse industriële omgevingen. 5 nieuwe ISO 7010-pictogrammen De nieuwe, uitgebreide ISO 7010-lijst met Lees meer »
ISO17025 accreditatie voor Endress+Hauser
 

ISO17025 accreditatie voor Endress+Hauser

Op 1juni jl. ontving Endress+Hauser de hoogst haalbare erkenning voor kalibratie van de Raad voor Accreditatie (RvA). Het eigen laboratorium voor herkalibraties van flowmeters en druktransmitters in Nederland (Naarden) is geaccrediteerd volgens ISO17025. Dit is de hoogste kalibratiestandaard die u de zekerheid geeft dat Endress+Hauser technisch Lees meer »
Envicontrol distributeur van ABB wateranalyse producten
 

Envicontrol distributeur van ABB wateranalyse producten

Envicontrol is in de Benelux verantwoordelijk voor de verkoop en service van de wateranalyse producten van ABB. Voor het meten van pH, conductivity, turbidity, dissolved oxygen. Maar ook voor het meten van diverse elementen, zoals Aluminium, fosfaat, IJzer, Mangaan, etc. De zeer robuuste elektrodes van ABB zorgen voor een Lees meer »
Pilz organiseert uniek congres Master of Safety
 

Pilz organiseert uniek congres Master of Safety

Op 9 november 2017 organiseert Pilz een uniek congres in Theater De Kom in Nieuwegein. Tijdens het “Master of Safety” congres leren bezoekers in één dag alles over veiligheid. Met toonaangevende gastsprekers en een enthousiaste dagvoorzitter heeft Pilz een divers en inspirerend programma samengesteld. Risicogedrag en leiderschap De dag Lees meer »

Vacatures
Camozzi Benelux zoekt binnendienst medewerker
Vinçotte Nederland zoekt (senior) inspecteurs
Vinçotte Nederland zoekt een inspecteur Elektrotechniek
Vinçotte Nederland zoekt Hoofdcontroleur Bouwkundig Toezicht
Vinçotte Nederland zoekt ontwerpbeoordelaar
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Lancering Rimses 6.4
 

Lancering Rimses 6.4

Realdolmen brengt versie 6.4 van Rimses uit, een CMMS dat al 30 jaar op de markt is. Naast uitgebreide functionaliteit blijft het Rimses team samen met haar klanten focussen op gebruiksvriendelijkheid. Daarvan geeft ook deze release weer blijk. Deze Rimses versie is niet alleen vanaf nu beschikbaar voor klanten maar biedt ook goede instapmogelijkheden Lees meer »
Nieuwe WAGNER 2K SMART: volumemeting via slagmeter
 

Nieuwe WAGNER 2K SMART: volumemeting via slagmeter

De 2K SMART van WAGNER is een elektronisch bestuurd meng- en doseersysteem. Afhankelijk van het materiaal worden gewoonlijk slagmeters, tandwiel- of Coriolis-flowmeters gebruikt voor de stroomingsmeting, wat nodig is om een hoogwaardige afwerking te verzekeren. Wat mengsystemen met automatische Lees meer »
UE Systems 4Cast: Lager conditiebewaking systeem
 

UE Systems 4Cast: Lager conditiebewaking systeem

- Bekijk de informatie van het lager vanuit uw kantoor: Controleer 24/7 de conditie van het lager en vertel 4Cast wanneer deze een rapport moet versturen. Dit unieke systeem logt continue de data en het geluid van het lager. Bij voor geprogrammeerde intervallen zullen alle opgeslagen data en geluidsbestanden worden verstuurd naar een computer Lees meer »
Masterlock kabelvergrendeling met staal- of nylon kabel
 

Masterlock kabelvergrendeling met staal- of nylon kabel

Masterlock is met een unieke nieuwe kabel vergrendeling op de markt gekomen. De modellen S856 ( staalkabel ) en S866 ( nylonkabel ) hebben een Zenex™ behuizing en zijn oprolbaar. De kabellengte is ca. 3 mtr en de dikte is ca. 3 mm. Deze modellen zijn stapelbaar en nemen door de oprolmogelijkheid weinig ruimte in. Verder zijn de kabels Lees meer »
Kalibreer uw weegproces: Accuracy Calibration Certificate
 

Kalibreer uw weegproces: Accuracy Calibration Certificate

Het Accuracy Calibration Certificate is de nieuwe benchmark voor de kalibratie van uw weegapparatuur. Het verbindt de prestaties van uw weegschaal of balans aan de toleranties van uw weegproces en gebruikt de kalibratieresultaten ter verbetering hiervan. Het Accuracy Calibration Certifcate vervangt het gratis standaard certificaat Lees meer »
Leergang ‘Continuous Improvement Facilitator’
 

Leergang ‘Continuous Improvement Facilitator’

Om Operational Excellence te behalen in een organisatie presenteert TPF Europe de leergang ‘Continuous Improvement Facilitator. Een unieke training die TPF Europe samen met REOSS uitvoert om de interne facilitators van organisaties van het juiste gereedschap te voorzien, zodat de organisatie zelf aan de slag kan met het verbeteren van Lees meer »
Integratie van gegevens bespaart tot wel 60%
 

Integratie van gegevens bespaart tot wel 60%

Door slimme integratie van de beschikbare gegevens zijn besparingen tot wel 60% mogelijk. Weidmüller helpt u daarbij met de juiste productdata en een pakket engineeringstools. De softwarepakketten en integratietools van Weidmüller zijn intuïtief en gemaakt om de dataflow vanaf het ontwerp tot en met de oplevering éénduidig en doorzichtig Lees meer »
LeBlansch Agent Schrage GmbH schijventransporteurs
 

LeBlansch Agent Schrage GmbH schijventransporteurs

LeBlansch Bulkhandling Equipment heeft recent de vertegenwoordiging verworven van Schrage GmbH schijventransporteurs. Schrage GmbH is sinds 1977 een deskundige en betrouwbare producent van schijventransporteurs voor uiteenlopende toepassing in de procesindustrie. De schijventransporteur is bij uitstek geschikt voor het transporteren van Lees meer »
Masterclass Safety met bezoek aan showtruck Endress+Hauser
 

Masterclass Safety met bezoek aan showtruck Endress+Hauser

Masterclass Safety met een bezoek aan de showtruck. Het idee van veiligheid is met zekerheid diep verankerd in de filosofie van uw bedrijf. Omgaan met risicoreductie is een kwestie van bescherming van mensen, milieu, infrastructuur en last but not least reputatie. Echter, om de juiste veiligheidsmaatregelen op een juiste manier toe te passen Lees meer »

Agenda
23 aug  Training CE-markering, de basis, Vianen
 5 sep  Cursus PSS 4000, Vianen
 5 sep  Cursus Storingsanalyse, maar dan anders, Houten
 5 sep  Masterclass Machineveiligheid , Vianen
11 sep  Cursus Organisatie van Onderhoud , Houten
12 sep  Cursus Theoriedag werken met ISO 13849-1 en IEC 62061, Vianen
13 sep  Cursus Montage & Demontage van Lagers , Houten, Nieuwegein
13 sep  Cursus Onderhoudsmanagement, Ede
15 sep  Cursus Pilz Veiligheidsrelais training (PNOZmulti), Vianen
18 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
18 sep  Opleiding Trillingsanalyse CAT.II volgens ISO 18436-2, Antwerpen
19 sep  Cursus Basis in pomptechniek, Naaldwijk
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website MaintenanceBenelux.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.