Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
MaintenanceBenelux.nl NIEUWSBRIEF
 
JULI 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over onderhoud en procesoptimalisatie


Nieuwsbrief MaintenanceBenelux.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

Bezoekersrecord Maintenance en P&V Dortmund

Lees het hele artikel
  Bijna vierduizend, om precies te zijn 3.938 bezoekers mochten Maintenance en Pumps & Valves Dortmund eind maart begroeten. De organisatie constateert een stijging van 58 procent ten opzichte van de vorige editie. Daarbij loven zowel standhouders als bezoekers het compacte beursconcept met intensieve kennisuitwisseling.

Lees het hele artikel »
Snel en makkelijk vloeren markeren met PaintStripe
 

Snel en makkelijk vloeren markeren met PaintStripe

Brady’s nieuwe PaintStripe-sjablonen voor vloermarkering zijn ontworpen om nauwkeurig geverfde lijnen aan te brengen om werkplaatsen snel te organiseren en de efficiëntie te verhogen. Meer efficiëntie in de werkplaats. Duidelijke visuele markeringen, zoals veiligheidspictogrammen en vloermarkering, communiceren belangrijke informatie Lees meer »
Indutrade-bedrijf Kin Pompentechniek neemt Corode over
 

Indutrade-bedrijf Kin Pompentechniek neemt Corode over

Kin Pompentechniek in Rijen, dochteronderneming van Indutrade Benelux, heeft 5 juli jongstleden de aandelen van Corode B.V. in Boxtel overgeno-men. Indutrade ondersteunt haar technische (handels)bedrijven bij actief ondernemerschap. Deze uitbreiding van Kin Pompentechniek is daarvan een mooi voorbeeld. Centrifugaalpompen en filtersystemen Lees meer »

(Advertorial)

FLIR ergonomische warmtebeeldcamera’s voor professionals
 

Ergonomische warmtebeeldcamera’s voor professionals

FLIR Systems heeft recentelijk de T530 en T540 professionele warmtebeeldcamera's, geintroduceerd.
Deze nieuwe camera's zijn voorzien van een 180 graden draaiend optisch blok, laserautofocus en automatisch kalibrerende lenzen, die onderling verwisselbaar zijn.
De T530 en T540 zijn verkrijgbaar zijn via de gevestigde FLIR-distributiepartners.
Ga voor meer informatie naar www.flir.eu/T500Series »
Internationaal matchmaking event op TIV Hardenberg
 

Internationaal matchmaking event op TIV Hardenberg

De samenwerking met Kamer van Koophandel en Enterprise Europe Network biedt kansen om internationale contacten te leggen, te netwerken en fundamenten te bouwen tijdens Technische Industriële Vakbeurs (TIV) en Empack Relatiedagen. Op 20 en 21 september vindt het B2B Matchmaking event plaats in hal 5 van Evenementenhal Lees meer »
Nieuw Lockout-Tagout Master Lock kabelvergrendelingssysteem
 

Nieuw Lockout-Tagout Master Lock kabelvergrendelingssysteem

Lockout-tagout-shop.com, de online leverancier van hoogwaardige lockout-tagout producten voor de industrie en Master Lock, Amerikaanse fabrikant van lockout-tagout producten, presenteren de nieuwe oprolbare kabel-vergrendelingen S856 en de S866. Voor wie hier nog niet bekend mee is, lockout-tagout of LOTO is een veiligheidsprocedure waarbij Lees meer »
UE Systems - Remote Access Sensoren
 

UE Systems - Remote Access Sensoren

Wanneer toegankelijkheid een probleem is, zoals een motor in een afgesloten ruimte, of een testpunt wat moeilijk bereikbaar is, dan is een Remote Access Sensor (RAS) het antwoord. Monteer de RAS op het testpunt en begeleid de kabel van de sensor naar de locatie waar u makkelijk de RAM (Remote Acces Module) kan aansluiten. Lees meer »
Slim innoveren kun je leren
 

Slim innoveren kun je leren

Toevallig de visie van Mark Geerars, Director bij Stork Asset Management Consultancy in nr. 1 van Maintenance Benelux van dit jaar gelezen? Ik kom erop omdat hun manier van werken ter sprake kwam bij de onlangs gehouden masterclass Business Model Innovation. Dr. Ir. Ruud Frambach, hoogleraar Marketing aan de VU in Amsterdam vertelde Lees meer »
Kracht- en drukmeetsysteem PROBms conform ISO/TS 15066
 

Kracht- en drukmeetsysteem PROBms conform ISO/TS 15066

Met het nieuwe kracht- en drukmeetsysteem PROBms biedt Pilz op huurbasis per direct een compleet pakket voor de validatie van mens-robot-collaboratie (MRC) conform ISO/TS 15066 aan. Zo kan met PROBms de door de ISO/TS voorgeschreven grenswaarden voor kracht resp. druk van de robotbeweging exact worden gemeten en zodoende Lees meer »
Anti-aging voor uw assets
 

Anti-aging voor uw assets

28 september 2017 vindt de anti-aging bijeenkomst van het jaar plaats: Maintenance of Aging Assets. Hoor tijdens deze praktijk- en netwerkdag alles over het onderhouden van aging assets. U krijgt kennis & inzicht van anderen uit de industrie door middel van praktijkcases die u kunt toepassen binnen uw eigen werkzaamheden. Tevens Lees meer »
Ervaringen over onderhoud delen?
 

Ervaringen over onderhoud delen?

Bijna een kwart (23 procent) van de grote bruggen op de belangrijke wegen in Nederland kampt met achterstallig onderhoud (Bron: het AD). Dat concludeert Rijkswaterstaat na uitgebreid onderzoek van haar bruggen-bestand. In de meeste gevallen zal dat meer tot storing dan ongevallen leiden maar geruststellend is het niet en verkeersminister Lees meer »
Indutrade-dochter ATB Automation neemt Bönnekamp over
 

Indutrade-dochter ATB Automation neemt Bönnekamp over

Voor de tweede keer in deze nog jonge maand maakt Indutrade Benelux een overname binnen haar organisatie bekend. Dochteronderneming ATB Automation in Mijdrecht neemt Bönnekamp B.V. over. Dit bedrijf uit Maarn heeft zich in haar 75-jarig bestaan ontwikkeld tot specialist in mechanische aandrijftechniek, DIN, lagers en industriële specials zoals Lees meer »
Reportage Pruftechnik N.V. op Kanaal Z
 

Reportage Pruftechnik N.V. op Kanaal Z

Pruftechnik N.V. werd geïnterviewd door Kanaal Z, de Belgische tv-zender die zich focust op economisch en industrieel nieuws. De video toont hoe Pruftechnik N.V. de betrouwbaarheid verhoogt van de Pioneering Spirit, het grootste constructieschip ooit gebouwd. Ontdek ook Pruftechnik N.V.’s visie op de toekomst van digitalisering en diagnose op afstand Lees meer »

Vacatures
Camozzi Benelux zoekt binnendienst medewerker
Camozzi zoekt Sales Engineer Noord Brabant
Vinçotte Nederland zoekt (senior) inspecteurs
Vinçotte Nederland zoekt een inspecteur Elektrotechniek
Vinçotte Nederland zoekt Hoofdcontroleur Bouwkundig Toezicht
Vinçotte Nederland zoekt ontwerpbeoordelaar
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Onderhoud: je moet je zaken steeds beter voor elkaar hebben
 

Onderhoud: je moet je zaken steeds beter voor elkaar hebben

De tijd dat je als bedrijf zelf kon uitmaken hoe je je technisch onderhoud inrichtte is voorbij. Steeds meer worden er van buiten (klanten, audits, overheid) eisen aan gesteld. Je moet ook kunnen aantonen dat zaken echt uitgevoerd zijn. Maar veel bedrijven doen nog niet veel meer dan “reageren op storingen”. In de cursus Onderhoudsmanagement Lees meer »
Materials Science Training bij Swagelok
 

Materials Science Training bij Swagelok

Op 2 en 3 oktober 2017 organiseert Swagelok Nederland een interessante training van 1 dag. Hiervoor komt de specialist Gerhard Schiroky speciaal naar Nederland om uitgebreide informatie en kennis te delen over materialen en het gebruik ervan. Topics van deze training zijn bijvoorbeeld: begrip krijgen van de speciale karakteristieken ende Lees meer »
Waarschuwing voor rookpluim bij opstart HPO-fabriek
 

Waarschuwing voor rookpluim bij opstart HPO-fabriek

Onlangs werd na uitgevoerd onderhoud de HPO-fabriek van Fibrant op Chemelot weer opgestart. Buurtbewoners worden dan gewaarschuwd omdat in tegenstelling tot bij de gewone bedrijfsvoering korte tijd een rookpluim te zien kan zijn boven Chemelot. ’Wanneer de installatie weer in gebruik wordt genomen, moet de fabriek eerst op temperatuur Lees meer »
Excursie CONO Kaasmakerij voor Machevo-leden
 

Excursie CONO Kaasmakerij voor Machevo-leden

Tijdens Machevo Connect 2016 beloofde CONO het al: bij uitzondering zijn leden van de Machevo & Bulk Vereniging welkom om de spiksplinternieuwe duurzame kaasmakerij van CONO in De Beemster te bezichtigen. Op 5 september a.s. is het dan zo ver en opent deze ongekend moderne fabriek de deuren exclusief voor Machevo-leden. In de lezingvan Lees meer »
Innovatie in onderhoud
 

Innovatie in onderhoud

Bij wegenbouwer Heijmans werken zes mensen fulltime aan innovaties. Zoals aan het Recoflex asfalt dat door het gebruik van kunststofvezels flexibeler wordt. Daarmee volstaat één laag ‘teren’ in plaats van de gebruikelijke drie. De slijtage verloopt niet sneller dan bij het tot nu toe gebruikte asfalt, aldus Heijmans. Negentig procent van Lees meer »
Indutrade Benelux breidt uit met Tubeworkx uit Almelo
 

Indutrade Benelux breidt uit met Tubeworkx uit Almelo

Op 16 juli jongstleden heeft Tubeworkx uit Almelo zich aangesloten bij de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. Deze nieuwste telg in de Indutrade-familie is gespecialiseerd in het vervormen van middelgrote tot grote series koperen, stalen en rvs-buizen. Dit doen zij middels uiteen-lopende methoden: zagen, buigen, lassen en robotlassen, Lees meer »

Agenda
26 jul  Training CE-markering, de basis, Vianen
15 aug  Masterclass Machineveiligheid , Vianen
23 aug  Training CE-markering, de basis, Vianen
 5 sep  Cursus Storingsanalyse, maar dan anders, Houten
 5 sep  Cursus PSS 4000, Vianen
11 sep  Cursus Organisatie van Onderhoud , Houten
12 sep  Cursus Theoriedag werken met ISO 13849-1 en IEC 62061, Vianen
13 sep  Cursus Onderhoudsmanagement, Ede
13 sep  Cursus Montage & Demontage van Lagers , Houten, Nieuwegein
15 sep  Cursus Pilz Veiligheidsrelais training (PNOZmulti), Vianen
18 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
18 sep  Opleiding Trillingsanalyse CAT.II volgens ISO 18436-2, Antwerpen
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website MaintenanceBenelux.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.