Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
MaintenanceBenelux.nl NIEUWSBRIEF
 
JUNI 2017
 
 
 
 
 

Het laatste nieuws over onderhoud en procesoptimalisatie


Nieuwsbrief MaintenanceBenelux.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

(Advertorial)

Emerson machinebewakingssysteem op SIL-2-niveau

Emerson machinebewakingssysteem op SIL-2-niveau

AMS 6500 Machinery Health™ Monitor van Emerson is nu gecertificeerd voor Safety Integrity Level (SIL) 2 waardoor gebruikers beter voorbereid zijn op storingen in het proces of de installatie. Veel voorkomende installaties waarvoor veiligheidsvoorzieningen op SIL-2-niveau nodig zijn, zijn stoom- en gasturbines in energiecentrales en kritieke onderdelen in raffinaderijen en kerncentrales.
» Kilk hier voor meer info over de AMS 6500
 
Design for Maintenance & Reliability
 

Design for Maintenance & Reliability

Agidens uit Gorinchem heeft in diverse sectoren de laatste tijd klanten geholpen bij de implementatie van Design for Maintenance & Reliability. Vaak komen deze onderwerpen onvoldoende aan bod in het ontwerp-stadium van een installatie. Daardoor treden onnodig veel storingen op, is onderhoud moeilijk uit te voeren en zijn de kosten van Lees meer »
 
Groei bedrijven USP&USP Lubricants resulteert in verhuizing
 

Groei bedrijven USP&USP Lubricants resulteert in verhuizing

USP, ook wel bekend als Unique Safety Products, leverancier van kwalitatief hoogwaardige machineveiligheidssystemen voor de Nederlandse industrie en zusteronderneming USP Lubricants, de ontzorgpartner voor alle smeringsvraagstukken door levering van smeermiddelen, handlings- en absorptieproducten, zijn vanwege doorlopende groei per Lees meer »
 
Nieuw Metpoint FLM SF13 en SF53 volume-flowsensoren
 

Nieuw Metpoint FLM SF13 en SF53 volume-flowsensoren

De Metpoint FLM flowmeter meet perslucht volumeflow, die de basis vormt van nauwkeurige verbruiksanalyses voor kostenbeperking en effectief energiebeheer. Metpoint FLM sensoren detecteren op betrouwbare wijze lekkages, overbelastingen en storingen. Met de data-analyse kunnen de persluchtcomponenten worden aangepast voor optimale Lees meer »
 
Ondersteunende technologie
 

Ondersteunende technologie

VR/AR de nieuwe technologie? Velen denken daarbij nog vooral aan banenverlies. Maar is het niet juist zo dat productiviteit, veiligheid en arbeidstekort er baat bij hebben? Ik ben er van overtuigd dat mens en machine een gouden combinatie vormen, ook als het gaat om robots. De bril levert bijvoorbeeld informatie just in time. Nog sceptisch? Lees meer »
 
FLIR ergonomische warmtebeeldcamera’s voor professionals
 

FLIR ergonomische warmtebeeldcamera’s voor professionals

FLIR Systems, Inc. introduceert de T530 en T540 professionele warmtebeeldcamera’s, ontwikkeld voor thermografen die werkzaam zijn in uiteenlopende omgevingen waaronder stroomopwekking, elektriciteitsdistributie en onderzoekslaboratoria. Deze nieuwe camera’s zijn voorzien van verbeterde ergonomie met een 180 graden draaiend optisch blok, laserautofocus Lees meer »
 
Duurzaamheid bij Havep: 1200 zonnepanelen
 

Duurzaamheid bij Havep: 1200 zonnepanelen

Bij HAVEP hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat zie je niet alleen terug in onze werkkleding waar we duurzame stoffen voor gebruiken, maar in ons hele productieproces. Het was voor ons dan ook een logische volgende stap om voor groene energie te kiezen en zonnepanelen op ons dak te plaatsen. Omdat we groene Lees meer »
 
Application note: Find out How to Improve Your Wind Turbine
 

Application note: Find out How to Improve Your Wind Turbine

“Resolution and quality of the pictures make both me and my clients happy. Using the Iplex RX, I have halved my inspection time to two to three hours – and upgraded the quality of my reports.” Danijel Bogojevic at ALL NRG, a full-scope provider for the onshore and offshore energy sector. View below ’More information’ toe read the Application Lees meer »
 
De WAGNER: AquaCoat-systemen 5010 & 5020
 

De WAGNER: AquaCoat-systemen 5010 & 5020

Voor de kunststofverwerkende industrie zijn scheidingsmiddelen onmisbare procesmaterialen. Tijdens de fabricage van kunststofcomponenten vormen ze de kritische sperlaag tussen het gereedschap en de kunststofmassa. De verwerking van polyurethaanschuim is bijzonder veeleisend. De scheidings-middelen zorgen hier voor een intacte verwijdering Lees meer »
 
P&V van Dortmund naar Rotterdam
 

P&V van Dortmund naar Rotterdam

In aanloop naar de Pumps&Valves begin oktober in Ahoy Rotterdam vond er ook al een Pumps&Valves plaats in Dortmund. De laatste combineerde het met de beurs Maintenance en de najaarseditie in Nederland loopt parallel aan de beurs Solids. 3.938 bezoekers mochten Maintenance en Pumps&Valves Dortmund eind maart begroeten. Een stijging Lees meer »
 
Generatoren van windturbines uitlijnen met Rotalign touch
 

Generatoren van windturbines uitlijnen met Rotalign touch

Een correcte uitlijning verlengt de levensduur van windturbines en zorgt voor een betere functionaliteit. In het filmpje zie je hoe een Pruftechnik service engineer de uitlijning van de generator in de windturbine controleert. Rotalign touch is ideaal voor uitlijningen in de wind- en energie-industrie. Ontdek de voordelen van het toestel in het Lees meer »
 
Vrouwelijke Maintenance Managers van het Jaar in België
 

Vrouwelijke Maintenance Managers van het Jaar in België

Voor een publiek van bijna 1.000 aanwezigen ontvingen Ann Van Look en Maxine Frimpong van Basf Antwerpen de award voor meest verdienstelijke Maintenance Managers van het Jaar 2017. Het is de eerste keer dat een vrouwelijk duo deze prijs in ontvangst mag nemen. De andere finalisten van deze 20ste (jubileum)editie waren Stéphanie Hammer Lees meer »
 
Olympus Nederland verhuisd naar Leiderdorpse Zorgboulevard
 

Olympus Nederland verhuisd naar Leiderdorpse Zorgboulevard

Sinds 20 maart 2017 is Olympus Nederland, onderdeel van Olympus Corporation, gevestigd op de zorgboulevard aan de Simon Smitweg 18 te Leiderdorp. De officiële opening van het nieuwe innovatieve en transparante gebouw vond op 23 mei jl. plaats in het bijzijn van alle Olympus Nederland werknemers en enkele genodigden. De feestelijke handeling Lees meer »
 
Lekdetectie met Ultrasound
 

Lekdetectie met Ultrasound

Ultrasound lekdetectie kent een breed toepassingsgebied voor het opsporen van lekkages: druk, vacuüm, perslucht, voor elk type gas. ATEX gekeurde apparatuur zijn ook beschikbaar voor deze applicatie en te gebruiken in EX zones. Ultrasound instrumenten detecteren turbulentie dat geproduceerd wordt wanneer gas beweegt van de hoge druk kant Lees meer »
 

Vacatures
USP zoekt Commercieel Administratief Medewerker (32-40 uur)
Vinçotte Nederland zoekt (senior) inspecteurs
Vinçotte Nederland zoekt een inspecteur Elektrotechniek
Vinçotte Nederland zoekt Hoofdcontroleur Bouwkundig Toezicht
Vinçotte Nederland zoekt ontwerpbeoordelaar
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

 
Mensvriendelijke robot
 

Mensvriendelijke robot

Best apart, want ineens was ABB zijn eigen klant. Op 8 juni j.l. nam ABB Electrification Products in Ede de nieuwste robot van haar zusterbedrijf in gebruik. De nieuwe productielijn voor het assembleren van de holle wand inbouwdozen werkt zelfs met drie Yumi’s. ABB’s Yumi is gemaakt om met mensen samen te werken en gespecialiseerd in small Lees meer »
 
Grote kortingen op enkele van Fluke’s populairste producten
 

Grote kortingen op enkele van Fluke’s populairste producten

Fluke geeft korting op instrumenten voor installatie, kwaliteitscontrole, onderhoud, service, storingzoeken en energie-audits. De voorjaars-aanbieding van 2017 (laatste kans t/m 30 juni 2017) omvat een breed assortiment meters tegen gereduceerde prijzen. Om een voorbeeld te noemen, de Fluke TiS10 warmtebeeldcamera wordt geleverd Lees meer »
 
Ultimo HSE-modules doorontwikkeld
 

Ultimo HSE-modules doorontwikkeld

De onderhoudsprofessional kan met de Ultimo software sinds een aantal jaar profiteren van de integratie tussen asset management en HSE. Met de modules HSE-Incidentenbeheer, Wachtoverdracht, Werkvergunningen, Management of Change en Lockout Tagout, kan de asset management software worden uitgebreid met een volledige HSE-suite. Lees meer »
 
De nieuwe WAGNER dubbelmembraanpomp Topfinish dd10
 

De nieuwe WAGNER dubbelmembraanpomp Topfinish dd10

Betere coatingkwaliteit met minder materiaal - hoe kan dat? Door de juiste apparatuur te gebruiken! De onderdelen die in contact komen met het coatingmateriaal, zijn uitsluitend van roestvast staal. Hierdoor volstaat één versie om alle applicaties uit te voeren en alle materialen te verwerken. Dit betekent dat er geen extra ombouwkosten Lees meer »
 

Agenda
16 jun  Congres Trends in Maintenance Congres, Utrecht
19 jun  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), Brussel
19 jun  Cursus Werken in een besloten ruimte , Alblasserdam
20 jun  Seminar IOT-oplossingen en Cyber Security, Breda
20 jun  Cursus Redden in een besloten ruimte, Alblasserdam
20 jun  Cursus PSS 4000, Vianen
20 jun  Webinar Four Ways to Measure Coatings, Online
21 jun  Debat Nationaal Asset Management Debat, Nieuwegein
22 jun  Bijeenkomst Energie Verenigd ’Maintenance for Energy’ bij a.s.r. , Utrecht
23 jun  Cursus Pilz Veiligheidsrelais training (PNOZmulti), Vianen
26 jun  Training Thermal Basics & Thermal Advanced, Breda
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website MaintenanceBenelux.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.