MaintenanceBenelux.nl UK
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.
EVENT
18-09-2018 - 20-09-2018
Share this event
Type: Basiscursus
Duration: 3 days
Starts: 18-09-2018
Ends: 20-09-2018
Place: Dordrecht

Entry: Free (after registering)

Reliability-centred Maintenance II (RCM2)

Basiscursus

In Company mogelijk

Met de toepassing van RCM2 stelt u de traditionele benadering van onderhoud aan de kaak en beweegt u van een reactieve en correctieve mentaliteit naar een Asset-Managementcultuur. Bovendien brengt RCM2 niet alleen een omwenteling in de wijze waarop gedacht wordt over onderhoud, maar ook in de manier waarop onderhoud, productie en engineering samenwerken om de prestaties van assets te verbeteren. RCM2 leidt tot een veel breder en dieper begrip van de assets in uw bedrijf en levert een manier om die kennis gestructureerd vast te leggen en over te dragen aan de rest van de organisatie.

Deze inleiding tot RCM2 herdefinieert de manier van denken over onderhoudsmanagement. Het zal onderhouders en operators volledig anders laten kijken naar het ontwikkelen van onderhouds-programmaís en de rol die zij daarin spelen. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld worden de best practices voor het beantwoorden van de zeven RCM2-vragen overgedragen aan de deelnemers. Zij zullen kennismaken met de technieken die vereist zijn om op een logische en structurele wijze een onderhoudsprogramma te bepalen dat heimelijke, veiligheids-, milieu- en bedrijfsmatige storingsgevolgen onderkent.

Doel
- Bewust worden van het belang van storingsgevolgen en hoe deze beheerst worden op een effectieve wijze
- De RCM2-taal en het belang daarvan leren, voor onderhoud, operatie en engineering
- Leren om onderhouds- en operationele strategieŽn af te wegen op technische haalbaarheid en toegevoegde waarde
en tegelijkertijd de veiligheid en milieu-integriteit leren te maximaliseren
- In staat zijn om deel te nemen in een projectteam dat RCM2 toepast op een asset onder de leiding van een RCM2-facilitator

Onderwerpen
De cursus duurt drie aaneengesloten dagen. Bij de RCM2-aanpak staan 7 belangrijke vragen centraal. Deze 7 vragen vormen de rode draad van de cursus. Theorie wordt hierbij telkens afgewisseld met toepassing op een praktijkvoorbeeld. Tijdens de cursus wordt er ruim aandacht besteed aan hoe RCM2 georganiseerd wordt om het tot een succes te maken. De docent zal aan de hand van uw vragen helpen de theorie te vertalen naar uw bedrijfssituatie en de theorie toelichten met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Bestemd voor
Iedereen die zich bezighoudt met, of direct belang heeft bij, de betrouwbaarheid van assets. Hiertoe behoren de medewerkers en de managers van (Maintenance) Engineering, Reliability Engineering, Technische Dienst, Productie en Asset Management. Iedereen kan aan de driedaagse basiscursus Reliability-centred Maintenance (RCM2) deelnemen, tenzij die deelname in strijd is met de licentie-overeenkomst tussen Aladon LLC en Operational Excellence Transfer.
 

Event organizer

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertisingControl panel log-in