All information on maintenance and process optimization

MaintenanceBenelux.nl
Search
Stay on top of the news!

Stay informed!
Read our monthly newsletter.

Your address will never be given to third parties.
See our privacy policy.

05-10-2017

6 hotspots om kennis te vergaren over thermografie

Print version
Send per email
Tweet this item
Share on LinkedIn

Schrijf je vandaag nog gratis in voor een sessie bij jou in de buurt

Techniek inzetten om kosten te besparen en efficiënter te werken. Thermografie is een van de meest effectieve technieken om energieverlies inzichtelijk te maken en uitval van processen te voorkomen. Daarnaast is de warmtebeeldtechniek ook een uitstekend hulpmiddel om storingen sneller te lokaliseren en op te lossen.

Infraroadshow
Over thermografie, oftewel het meten van temperaturen met behulp van warmtebeelden, doen de wildste verhalen de ronde. Het zou duur zijn, ingewikkeld, complex te bedienen, niet geheel betrouwbaar en de rapportage is tijdrovend. Thermografie is een vak, maar is nu door de huidige toegepaste FLIR technologie voor iedereen bereikbaar en voor de meest uiteenlopende toepassingen geschikt.

Om de huidige en toekomstige gebruikers zeer toepassingsgericht de voordelen van thermografie te laten zien én te benutten organiseert KWx 6 kennissessies tijdens de Infraroadshow 2017. Hierbij zal gebruik gemaakt worden van zowel statische als bewegende beelden.

Praktijk en theorie komen samen
Wat mag je als deelnemer verwachten? Thermografie en warmteleer zijn als een Siamese tweeling met elkaar verbonden, dus een stuk meettheorie en de valkuilen ontbreken niet. De meetpraktijk: daar gaat het om en dat is volop aanwezig. Praktische meetopstellingen waarop de deelnemer zelf thermografische metingen kan verrichten én beoordelen onder leiding van gecertificeerde thermografen.

Elektrotechnische, bouwkundige en werktuigbouwkundige toepassingen worden praktisch in beeld gebracht en toegelicht. Uiteraard ontbreken de draagbare FLIR thermografische camera’s niet en krijgt de deelnemer een juist beeld over welke toepassingen bij welke camera hoort.

Ook gebruikers van warmtebeeldcamera’s zijn van harte welkom bij het informatieve programma en kunnen daarnaast ook kennis maken met de nieuwste FLIR camera’s met innovatieve MSX technologie.

Meer informatie
De sessies zijn gratis en na afloop ontvangt elke bezoeker een deelname certificaat. Het certificaat is tevens bruikbaar als onderdeel voor de hercertificering van een eerder behaald IR certificaat.

  Wiki item Placed: 05-10-2017       Views: 2263x  Printversion: 184x  

More information

Company information

 
 .
 .
 .