MaintenanceBenelux.nl https://www.maintenancebenelux.nl/NL/newsitem4204.html


KORT NIEUWS

07-02-2019

 

 

Conditie monitoring bij Sluis Eefde

ifm electronic is een van de tien partijen die werkt aan Slimme Sluis Eefde. Deze proeftuin is een project van Smart Industry Fieldlab CAMINO. In dit fieldlab van World Class Maintenance staat het meten van infrastructuur met behulp van sensoriek en gegevensanalyse centraal.

Sluis Eefde is de toegangspoort tot het Twentekanaal. Het verkeer en de waterstanden worden vanuit deze sluis gereguleerd, zodat scheepvaart tot aan de drie grote steden Hengelo, Almelo en Enschede kan komen. Het doel van Proeftuin Sluis Eefde is om de prestatie en betrouwbaarheid van de sluis te verbeteren en daarnaast te zorgen voor effectievere onderhoudsschema’s. Om dit te realiseren worden er nieuwe technieken rondom ‘Smart Maintenance’ toegepast. Zo wordt ifm electronic conditie monitoring ingezet om vibratie te meten en bij trendverandering te alarmeren, voordat het proces ernstig verstoord kan worden.

Overige partijen die actief zijn binnen Proeftuin Sluis Eefde zijn Rijkswaterstaat, Mobilis, SPIE, BAM, EnerGQ, C-Cube, Ke-works, Universiteit Twente en Stichting World Class Maintenance. De looptijd van de proeftuin is tot eind 2019.

ifm electronic b.v.

  Postbus 477
NL-3840 AL   Harderwijk
  tel: +31 341 438 438
fax: +31

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr

Bedrijfsprofiel

Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en produceert ifm electronic besturingscomponenten en systemen – van standaardsensoren tot complete besturingen in de industriële automatisering.

Dankzij intensieve samenwerking met klanten heeft ifm als servicegerichte onderneming naam gemaakt op de markt en is het bedrijf met meer dan 6700 medewerkers in meer dan 70 landen vertegenwoordigd. Met het hoofdkantoor in Essen (Duitsland) is ifm electronic b.v. te Harderwijk een toonaangevende verkooporganisatie.