MaintenanceBenelux.nl https://www.maintenancebenelux.nl/NL/newsitem4093.html


KORT NIEUWS

11-10-2018

 

 

Nieuwe tegen hogedruk bestendige veiligheidshandschoen

Getest tot 700 Bar

De tweede generatie Power Glove: nog meer veiligheid en draagcomfort, verbeterde grip en betere zichtbaarheid.

Belangrijkste aandrijftechniek
Hydrauliek is één van de belangrijkste aandrijftechnieken in de industrie. Olie wordt onder zeer hoge druk verpompt. Iedere hydraulische installatie moet regelmatig worden geïnspecteerd; met name de slangen. Die inspectie is voor de medewerker een risicomoment omdat juist dan een hogedruk-lekkage kan ontstaan.

DODELIJK
Vloeistoffen kunnen een extreem hoge werkdruk hebben. Zij veroorzaken ernstige verwondingen wanneer de lekkage vanaf korte afstand het lichaam raakt. In feite gedraagt de vloeistof zich als een waterstraalsnijder. Veel bedrijven zijn hier onvoldoende mee bekend. Een hogedruk-injectie kan, wanneer niet juist behandeld, leiden tot amputatie van het getroffen ledemaat en soms tot het overlijden van het slachtoffer.

700 BAR
Uitgebreide laboratoriumonderzoeken bij het Health & Safety Laboratory (HSL) in Buxton, Engeland hebben aangetoond dat de Pirtek-veiligheidshandschoen bestand is tegen een druk tot 700 bar (10.150 psi) bij openingen variërend van 0,05 mm tot 0,3 mm met standaard hydrauliekolie. Deze kwaliteiten zijn uniek in de wereld en daarmee past het uitstekend in de ARBO-veiligheid en preventiemiddelen. Een ‘must’ voor iedere hydrauliek-toolbox.
Een gewone werkhandschoen biedt slechts schijnveiligheid omdat deze een hogedruk lekkage gewoon laat doordringen.


Meer dan olie
De handschoenen zijn getest met ‘gewone hydrauliekolie’. In de praktijk hebben gebruikers aangegeven toepassingen te zien voor onder meer hulpdiensten (brandweer), verfspuiterijen waarin een andere vorm van andere hogedruk wordt gebruikt. Tevens bij milieuwerkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het opruimen van injectienaalden in openbare gelegenheden.

Nieuwe standaard
De Pirtek Fluid Power Glove brengt de norm in veilig werken met hogedruk op een hoger niveau. Op basis van terugkoppeling van de gebruikers is de handschoen gemaakt tot een praktisch hulpmiddel, welke als normale werkhandschoen kan worden gebruikt.
• Winnaar van de ’Demolition Awards’ voor de veiligheidsinnovatie van het jaar.
• Een unieke combinatie van zeer soepele pantservellen en weefsel geeft de handschoen een groot draagcomfort met een licht gewicht.
• De klittenbandsluiting zorgt voor een plezierig gebruik.
• Vingers en handpalm hebben een silicone ‘honingraad’-patroon waarmee ook onder natte omstandigheden goede houvast op de materialen verzekerd is.
• Het oppervlak van de handschoen is afgewerkt met een fluorescerende kleur geel. Hiermee is ook een stuk visuele veiligheid bewerkstelligd.
• Tot slot: in vergelijking tot het eerste model is de prijs lager. Hiermee is het nóg aantrekkelijker om iedere monteur die met onder hogedruk staande vloeistoffen werkt een set handschoenen te verschaffen.
• De maatvoering is van L tot XXL.

Pirtek Benelux

  Hoofdvestiging Benelux
HongKongstraat 29
3047 BR   Rotterdam
  tel: +31 (0)10 2383213
fax: +31 (10) 238 3228

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr

Bedrijfsprofiel

Pirtek is nummer 1 in mobiele hydrauliekservice.
Befaamd is de 24/7 hydrauliekservice op locatie, 365 dagen per jaar. Na één melding is binnen het uur een servicemonteur ter plaatse die de defecte hydraulische leiding of koppeling vervangt.
Pirtek Benelux vertegenwoordigt 19 vestigingen in de Benelux en garandeert daarmee razend snelle dienstverlening. Bel in Nederland 088 111 8888.
Voor België 078-051 888