MaintenanceBenelux.nl https://www.maintenancebenelux.nl/NL/newsitem4073.html


PRODUCTNIEUWS

13-09-2018

 

 

CT1400 Pro op WoTS 2018

Een zuurkast zonder installatiekosten

CT1400 Pro

Een zuurkast is een afzuiginstallatie waarin met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt. De zuurkast is aangesloten op een vaste afzuiginstallatie en wordt in de praktijk 24/7 geventileerd omdat er vaak gevaarlijke stoffen staan uit te dampen in de kast.

Deze manier van werken is veelvoorkomend, maar niet veilig. Naast die veiligheid is het kostenplaatje van een zuurkast ook niet altijd even voordelig. De energiekosten van het 24/7 ventileren van de zuurkast kunnen flink oplopen. De aanschafprijs van een zuurkast is misschien wel relatief laag maar vergeet niet de additionele kosten daarbij op te tellen, zoals het aansluiten op een ventilatiekanaal, de energiekosten, etc etc.

Dupa heeft de mogelijkheid om een alternatief aan te bieden: de Recirculerende CT-lijn van Dupa. De kast is in verschillende standaardmaten te verkrijgen en heeft geïntegreerde ingebouwde filters. De kast is makkelijk te verplaatsen en heeft een plug-and-play systeem waardoor deze in praktisch iedere ruimte te plaatsen is. Er zijn dus geen dure afzuiginstallaties meer nodig. Er zijn 8 verschillende koolstoffilters te verkrijgen dus praktisch voor elke werkzaamheden geschikt, inclusief HEPA filter.

Wanneer u gaat werken met gevaarlijke stoffen in deze mobiele Fume Hood, zet u het kast aan door middel van het touch screen controle systeem. De kast start binnen enkele tellen op en de airflow is af te lezen in het display. Deze airflow is zelf te monitoren middels ditzelfde touch screen display.

Als de werkzaamheden klaar zijn zet u de kast weer uit en zet u de gevaarlijke stoffen weer terug in de, daarvoor bestemde, brandveiligheidskasten.

Hierdoor reduceert u de energiekosten enorm en spaart u de filters van de recirculatiekast waardoor deze lang meegaan, zeker wanneer u de prefilters regelmatig vervangt.

Indien u de kast alléén gebruikt wanneer u daadwerkelijk gaat werken realiseert u extreem lage energiekosten. Wanneer u kiest voor een recirculatiekast, bespaart u op lange termijn een aanzienlijk bedrag.

In onze berekening is het volgende meegenomen over een periode van 5 jaar:

Eenmalig:
- aanschafprijs
- installatie van de kast + aansluiten ventilatiekanaal

Jaarlijks terugkomende kosten:
- energiekosten (per jaar)
- onderhoudskosten per jaar (filtercontrole en vervanging 1x per 2 jaar)

Kom naar WoTS 2018 voor deze calculatie

De recirculatiekast CT of CT Pro van Dupa heeft de volgende eigenschappen:
- visionaire Touch Screen Control System
- maximaal 46 kg(!) koolstoffilters
- filters zijn gecompartimenteerd
- keuze uit 8 typen koolstoffilters, afhankelijk van uw gebruik
- energiezuinig
- laag geluidsniveau
- 5 jaar garantie
- mogelijkheid tot 3 filters
- voorzien van klapraam of schuifraam

De CT1400 Pro zal te zien zijn op de WoTS 2018 bij Dupa Veiligheidstechniek.
Hal 7, Standnummer: 7D033

Dupa Veiligheidstechniek

  Pottenbakkerstraat 20
NL-4871 EP   Etten-Leur
  tel: +31 (0)76 204 30 15
fax:

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr

Bedrijfsprofiel

DUPA Veiligheidstechniek is uitgegroeid tot de grootste en sterkste milieu- en veiligheidspartner op haar gebied binnen de Benelux. Onze binnendienst-experts zijn graag bereid u telefonisch of per mail te assisteren bij het oplossen van uw vragen op het gebied van milieubewuste opslag van gevaarlijke stoffen in overeenstemming met de recente voorschriften, richtlijnen en wetten. Indien u het op prijs stelt kunnen zij een afspraak met u maken voor een bezoek.

VCA GECERTIFICEERD