MaintenanceBenelux.nl https://www.maintenancebenelux.nl/NL/newsitem4070.html


KORT NIEUWS

13-09-2018

 

 

Busch staat op de Industrial Processing - hal 9, stand A058

Goedkopere productieprocessen dankzij een energie-efficiŽnte vacuŁmvoorziening

Energie-efficiŽntie speelt een prominente rol voor Busch op Industrial Processing 2018 dat plaats zal vinden in Utrecht. Busch VacuŁmpompen en Systemen heeft de uitdaging van het ontwikkelen en implementeren van duurzame vacuŁmoplossingen aangepakt. Dit stelt klanten in alle industrietakken in staat om geld te besparen op energie- en bedrijfskosten en dus om duurzamer te werken.

Op de Industrial Processing beurs zal Busch behalve zijn uitgebreide productportfolio, ook de meest recente oplossingen voor het efficiŽnt gebruik van vacuŁm delen. Goedkopere en veilige vacuŁmvoorzieningen blijken steeds belangrijkere aandachtspunten te worden voor industrieŽn wanneer het gaat om rendabele productieprocessen terwijl men rekening houdt met energiebesparingen en kostenverlagingen. Het is belangrijk om naar het hele productieproces te kijken om energiebehoeftes en bedrijfskosten te verlagen. .

Busch ontwerpt ook op maat gemaakte vacuŁmsystemen die voldoen aan de specifieke eisen van de klant. Deze gecentraliseerde aanpak van de vacuŁmvoorziening heeft verschillende voordelen. Ten eerste, minder vacuŁmpompen zijn nodig in vergelijking met een gedecentraliseerde aanpak omdat de werklast wordt verdeeld over verschillende vacuŁmpompen. In combinatie met een frequentieregelaar zijn aanzienlijke besparingen dus mogelijk. Ten tweede, een gecentraliseerd systeem kan in een aparte ruimte worden opgesteld, vacuŁmpompen hoeven dus niet meer in productieruimtes te staan; dit betekent dat geluidsoverlast en warmteafgifte verdwijnen uit de productieruimte. Op maat gemaakte warmteterugwinning concepten helpen operators om gebruik te maken van de geproduceerde afvalwarmte en dus om meer energie te besparen. In koele productieruimtes, zoals in de voedingsindustrie, worden verdere besparingen gerealiseerd door de centralisatie van vacuŁmvoorzieningen omdat kleinere airconditioning units nu voldoende zijn. Centrale vacuŁmsystemen bieden een hoge beschikbaarheid omdat relevante systeemonderdelen zijn ontworpen om overbodig te zijn. Onderhoud kan dus worden uitgevoerd gedurende bedrijfsuren zonder dat het productieproces daar hinder van ondervindt.

Busch heeft een speciaal aanbod voor alle bedrijven die vacuŁm gebruiken: de Busch VacuumAudit. Een vacuŁmexpert van Busch analyseert de huidige vacuŁmvoorziening van het hele bedrijf. Hij zal de specifieke procescomponenten analyseren, potentiele besparingen op energie-en bedrijfskosten berekenen en een oplossing voor een betrouwbare, duurzame en efficiŽnte vacuŁmvoorziening voorstellen die rekening houdt met alle factoren.

Kom langs en ontdek de laatste oplossingen voor vacuŁm in hal 9, stand A058.

Busch BV

  Postbus 2091
NL-3440 DB   Woerden
  tel: +31 (0)348 46 23 00
fax: +31 (0) 348 42 29 39

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr
Dhr. Leo van de Ruit, Service Manager Service 0348-462300
Dhr. Arjan Stolk, General Manager   0348-462300
Dhr. Rob Liefting, Sales Manager verkoop 0348-462300

Bedrijfsprofiel

Meer dan vacuŁmpompen - klantspecifieke vacuŁmsystemen voor alle industrieŽn.

Busch levert vacuŁm- en overdrukoplossingen voor uiteenlopende industriŽle toepassingen. Met meer dan 50 jaar ervaring in het produceren van vacuŁm- en lagedrukpompen; het ontwerpen en installeren van vacuŁmpompen en systemen; en het onderhouden en reviseren van onze producten, bieden wij onze klanten ongeŽvenaarde ervaring en kennis voor de beste en voordeligste oplossingen voor hun specifieke toepassing.

Wij begrijpen dat onze vacuŁmpompen en -systemen, blowers en compressoren een belangrijk onderdeel vormen van veel productieprocessen. Beschikbaarheid, betrouwbaarheid en een energy-efficiŽnte werking zijn enorm belangrijk. Daarom evalueren wij onze activiteiten continu om de hoogste standaarden te waarborgen en om innovatieve technieken te ontwikkelen die de basis leggen voor onze vacuŁmsystemen van morgen.