MaintenanceBenelux.nl https://www.maintenancebenelux.nl/NL/newsitem4044.html


KORT NIEUWS

10-08-2018

 

 

Goedkopere productieprocessen dankzij vacuŁmefficiŽntie

Kom langs en ontdek de laatste oplossingen voor vacuŁm in hal 9, stand A058

Een centraal vacuŁmsysteem biedt de mogelijkheid voor flinke energiebesparingen. Image rights: ©Busch Dienste GmbH

Energie-efficiŽntie speelt een prominente rol voor Busch op de Industrial Processing 2018 dat plaats zal vinden van 2 tot 5 oktober in Utrecht. Busch is de uitdaging aangegaan om duurzame vacuŁmoplossingen te ontwikkelen en implementeren. Dit stelt klanten in staat om geld te besparen op energie- en bedrijfskosten en om duurzamer te werken.

Op de Industrial Processing beurs zal Busch behalve zijn uitgebreide productportfolio, ook de meest recente oplossingen voor het efficiŽnt gebruik van vacuŁm delen. Goedkopere en veilige vacuŁmvoorzieningen blijken steeds belangrijkere aandachtspunten te worden voor industrieŽn wanneer het gaat om rendabele productieprocessen terwijl men rekening houdt met energiebesparingen en kostenverlagingen. Het is belangrijk om naar het hele productieproces te kijken om energiebehoeftes en bedrijfskosten te verlagen. De focus op simpelweg de energiebehoefte van een vacuŁmpomp is daarom niet voldoende. De afvoer van warmte of koeling en de locatie of controle hebben grote invloed op de energiesituatie. Daarom biedt Busch verschillende opties voor warmteterugwinning en afnameregeling van vacuŁmpompen.

Naast het produceren van energie-efficiŽnte vacuŁmpompen, ontwerpt Busch ook op maat gemaakte vacuŁmsystemen. Deze gecentraliseerde aanpak heeft verschillende voordelen. Ten eerste, minder vacuŁmpompen zijn nodig in vergelijking met een gedecentraliseerde aanpak omdat de werklast wordt verdeeld over verschillende vacuŁmpompen. In combinatie met een frequentieregelaar zijn aanzienlijke besparingen dus mogelijk. Ten tweede, een gecentraliseerd systeem kan in een aparte ruimte worden opgesteld, vacuŁmpompen hoeven dus niet meer in productieruimtes te staan; dit betekent dat geluidsoverlast en warmte-afgifte verdwijnen uit de productieruimte. Op maat gemaakte warmteterugwinningsconcepten helpen operators om gebruik te maken van de geproduceerde afvalwarmte en dus om meer energie te besparen. In koele productieruimtes, zoals in de voedingsindustrie, worden verdere besparingen gerealiseerd door de centralisatie van vacuŁmvoorzieningen omdat kleinere airconditioning units nu voldoende zijn. Centrale vacuŁmsystemen bieden een hoge beschikbaarheid omdat relevante systeemonderdelen zo zijn ontworpen dat onderhoud kan worden uitgevoerd gedurende bedrijfsuren zonder dat het productieproces daar hinder van ondervindt.

Busch levert vacuŁmpompen en centrale systemen in combinatie met verschillende technieken zodat de meest technische en zuinigste optie voor iedere toepassing kan worden geselecteerd. Busch heeft een speciaal aanbod voor alle bedrijven die vacuŁm gebruiken: de Busch VacuumAudit. Een vacuŁmexpert van Busch analyseert de huidige vacuŁmvoorziening van het hele bedrijf. Hij zal de specifieke procescomponenten analyseren, potentiŽle besparingen op energie-en bedrijfskosten berekenen en een oplossing voor een betrouwbare, duurzame en efficiŽnte vacuŁmvoorziening voorstellen die rekening houdt met alle factoren.

Busch BV

  Postbus 2091
NL-3440 DB   Woerden
  tel: +31 (0)348 46 23 00
fax: +31 (0) 348 42 29 39

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr
Dhr. Leo van de Ruit, Service Manager Service 0348-462300
Dhr. Arjan Stolk, General Manager   0348-462300
Dhr. Rob Liefting, Sales Manager verkoop 0348-462300

Bedrijfsprofiel

Meer dan vacuŁmpompen - klantspecifieke vacuŁmsystemen voor alle industrieŽn.

Busch levert vacuŁm- en overdrukoplossingen voor uiteenlopende industriŽle toepassingen. Met meer dan 50 jaar ervaring in het produceren van vacuŁm- en lagedrukpompen; het ontwerpen en installeren van vacuŁmpompen en systemen; en het onderhouden en reviseren van onze producten, bieden wij onze klanten ongeŽvenaarde ervaring en kennis voor de beste en voordeligste oplossingen voor hun specifieke toepassing.

Wij begrijpen dat onze vacuŁmpompen en -systemen, blowers en compressoren een belangrijk onderdeel vormen van veel productieprocessen. Beschikbaarheid, betrouwbaarheid en een energy-efficiŽnte werking zijn enorm belangrijk. Daarom evalueren wij onze activiteiten continu om de hoogste standaarden te waarborgen en om innovatieve technieken te ontwikkelen die de basis leggen voor onze vacuŁmsystemen van morgen.