MaintenanceBenelux.nl https://www.maintenancebenelux.nl/NL/newsitem4040.html


PRODUCTNIEUWS

09-08-2018

 

 

Egger pomp verpompt al 28 jaar steengruis zonder onderhoud

 

 
FILM: htttp://www.youtube.com/v/D-0rvpJHzBE

Nieuwe samenwerking: Egger en Inventflow
Inventflow is een nieuwe samenwerking aangegaan met Egger Pumps, marktleider op het gebied van het verpompen van moeilijke vloeistoffen. Met deze uitbreiding van het assortiment biedt Inventflow de totaaloplossing voor al uw complexe vraagstukken op het gebied van pompen.

Egger Pumps
Al 70 jaar ontwikkelt en produceert het Zwitserse familiebedrijf Egger Pumps hoogwaardige pompen voor het verpompen van gevoelige vloeistoffen met een hoog gehalte aan vaste stoffen. Egger pompen worden gekenmerkt door hun lange probleemloze werking en betrouwbaarheid.

Egger Vortex gruispomp draait probleemloos sinds 1990
Een mooi voorbeeld van de lange probleemloze werking en betrouwbaarheid van Egger pompen is dit succesverhaal.

Deze Egger Turo Vortex pomp type TV 71-80 verpompt al 28 jaar steengruis zonder problemen in de afvalwaterzuiveringsinstallatie in Mary Esther, een strandgemeenschap grenzend aan Fort Walton Beach in Florida.

De Egger pomp is in 1990 geÔnstalleerd in de afvalwaterzuiveringsinstallatie ĒRussell F.W. Stephenson Reclamation Facility Ē en verpompt sindsdien probleemloos grote hoeveelheden steengruis.


Zeer lange levensduur onder de zwaarste omstandigheden

De hoge zandbelasting vanaf het strand leidt tot voortijdige slijtage van de pompen. De behuizing en de waaier zijn bijzonder slijtvast, omdat ze van getempereerd gietijzer met een hoog chroomgehalte gemaakt zijn.

Het enige wat aan onderhoud is gedaan, is het vervangen van de elektrische motor na 27 jaar. Deze zeer efficiŽnte en krachtige vortexpomp heeft een enkele mechanische afdichting.

Inventflow

  Twentepoort Oost 25B
NL-7609 RG   Almelo
  tel: +31 546 45 80 72
fax: +31 546 45 80 61

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr

Bedrijfsprofiel

Inventflow BV is een onderneming met een ruime ervaring in het leveren en onderhouden van een breed scala aan procescomponenten. Van zowel sanitaire en aseptische procescomponenten in de voeding-, genotsmiddelen- en pharmaindustrie tot industriŽle pompen. De kracht van Inventflow is het leveren van componenten met de absolute kennis van de verschillende applicaties waar deze componenten worden ingezet, zodat samen met de klant de juiste keuzes worden gemaakt in ontwerp en prijsstelling.