MaintenanceBenelux.nl https://www.maintenancebenelux.nl/NL/newsitem4039.html


KORT NIEUWS

09-08-2018

 

 

Perslucht die uw product niet vervuilt

Voor veilig voedsel moet perslucht hygiŽnisch zijn

Layout van een standaard persluchtsysteem

Meestal zit het persluchtsysteem uit het zicht, in een hok achteraf, met de leidingen door de muur of in het plafond. De kwaliteit van de perslucht die in de buurt of zelfs in contact komt met uw product is echter afhankelijk van hoe schoon de ingenomen lucht is en of het systeem niet langzamerhand is vervuild met olie of biofilm.

Het is niet alleen nodig dat het systeem technisch goed werkt en voldoende lucht op druk genereert, maar ook dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Wat de kritische plekken en factoren in een persluchtsysteem zijn, en hoe u kunt zorgen dat die de kwaliteit niet verminderen, staat in de praktijkrichtlijn HygiŽnische perslucht, die in een workshop op 19 september wordt gepresenteerd. Er zijn ook fabrikanten die onderdelen voor het persluchtsysteem laten zien.

Safe Food Factory

  Heggerenkweg 17
NL-8171 PD   Vaassen
  tel: +31 578 56 12 00
fax: +31 578 574491

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr

Bedrijfsprofiel

Safe Food Factory is een platform waar problemen op het raakvlak tussen verschillende partijen in de voedselbereiding aan de orde komen en waarbij de voedselveiligheid centraal staat.

Safe Food Factory inventariseert de problematiek, vormt werkgroepen en licht de uitkomsten toe op bijeenkomsten, zodat de industrie de oplossing kan toepassen.

Kortom, een gemeenschap van betrokkenen bij productie van voedsel, diervoeder, farmacie en ander producten waar (voedsel)veiligheid van belang is.