MaintenanceBenelux.nl https://www.maintenancebenelux.nl/NL/newsitem4021.html


PRODUCTNIEUWS

12-07-2018

 

 

Optimaal Li-ion batterijen beveiligen doet u met Hiltra

Lithium-Ion batterijen veilig opslaan en opladen

Hiltra Lithium-Ion kast LS620-E

Het lijstje met branden veroorzaakt door met name het opladen van lithium-ion batterijen wordt gestaag langer en langer. Li-Ion batterijen kunnen brand veroorzaken bij het thermisch op hol slaan van accu’s (Thermal Runaway) veroorzaakt door b.v. interne kortsluiting en dat geldt als een bijzonder gevaar met een hoog brandrisico door de grote hoeveelheden energie die opgeslagen is in de cellen. Mechanische beschadiging, elektrische storingen of te hoge verwarming kunnen leiden tot lekkage van elektrolyten en zo tot een brand of een explosie leiden, waarbij verbrandingsresten heftig kunnen reageren en zeer giftig zijn - afhankelijk van het elektrolyt is zelfs de vorming van zeer gevaarlijk zuur mogelijk.

De kans op heftige explosie van een li-ion batterij is niet te onderschatten en omdat een li-ion batterij een ”metaalbrand” veroorzaakt is de brand niet met traditionele middelen te blussen.

Hiltra Barneveld BV heeft een compleet programma brandveiligheidskasten en kluizen ontwikkeld die een zeer hoge beveiliging bij opslag- en laadactiviteiten met dit type batterijen bieden. Het toegepaste, uniek gecertificeerde blussysteem wordt zeer snel automatisch geactiveerd, is mens- en milieuvriendelijk en beperkt gevolgschade tot een minimum.

Hiltra li-Ion brandveiligheidskasten zijn:
* Kasten 90 minuten brandwerend, getest door MPA Dresden conform NEN-N-14470-1.
* Getest op batterij-explosie en brand in de kast door Battery University - Karlstein.
Uitgevoerd met een uniek en Kiwa gecertificeerd blus-systeem volgens BRL-23003/01.
* Voorzien van nooddrukontlasting met speciaal filter om het blusaerosol in de kast te houden en uitstoot van Li-ion deeltjes uit de kast te voorkomen.

Hiltra Barneveld b.v.

  Compagnieweg 14-16
NL-3771 NH   Barneveld
  tel: +31 342 404 160
fax: +31 342 404169

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr
Dhr. Jan Henk van Ieperen verkoop NL  
Dhr. Niek Brouwer verkoop NL  
Dhr. Onno de Gruijter verkoop NL en export  

Bedrijfsprofiel

Hiltra Barneveld BV is een familiebedrijf dat ruim 35 jaar bestaat. Vanaf de start zijn we als pioniers actief op de markt aanwezig met (prefab)systemen voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Door onze jarenlange ervaring en specialisatie zijn we tot op de dag van vandaag een prominente speler op deze markt. Hiltra realiseert in eigen huis het ontwerp, verkoop, productie en de levering/montage van de verschillende opslagsystemen.

Het standaard programma is in de loop der jaren fors uitgebreid met allerlei modellen en uitvoeringen. Denk hierbij tevens aan geconditioneerde ruimten (verwarmen, koelen en overige conditionering). Custom-made oplossingen behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Onze afzetmarkt is geheel Europa. Hiltra biedt ook de mogelijk tot het huren van (F60) opslagkluizen en/of kasten voor gevaarlijke stoffen voor tijdelijke en/of noodzakelijke situaties. Nieuw in de verhuur zijn de Tankdouches voor situaties waar geen of weinig waterdruk voorhanden is.