Alles over onderhoud en proces-optimalisatie

MaintenanceBenelux.nl
Zoeken
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

12-04-2018

USP bezoekt Koenen Bouw in Wildlands Adventures Zoo Emmen

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

 
Tweestryd mijnkarretjes

Soms mogen wij onze klanten bezoeken op zeer bijzondere locaties, zo ook vandaag in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Tezamen met onze opdrachtgever Koenen Bouw mochten wij bijdragen aan een veilige en efficiŽnte werkomgeving voor de nieuwste aanwinst van het park: de bloedstollende achtbaan Tweestryd.

Het park is opgedeeld in drie zones; Jungola, Serenga en Nortica, vandaag ontmoeten wij Erwin van der Veen in Serenga waar de achtbaan Tweestryd is gelegen. Erwin is projectleider, werkvoorbereider ťn bouwbegeleider bij Koenen Bouw (onderdeel van Volker Wessel). Koenen Bouw heeft een grote rol gespeeld bij de realisatie van de nieuwe achtbaan. Zo hebben zij onder andere de fundaties, de hekwerken en het schilderwerk verzorgd. De achtbaan zelf is gebouwd door de firma Vekoma. Volgens Erwin van der Veen gaat het bij de realisatie van Tweestryd in Wildlands echt om een uniek project;

ĎíHet bijzondere aan dit project is dat werkelijk alles in thema wordt gemaakt. Hierbij worden decorbouwers ingezet om alles in de juiste stijl vorm te geven. Dit betekent dus dat zelfs de door USP geleverde deurvergrendelingen in thema worden gemaakt.íí

Uiteraard speelt veiligheid een enorm grote rol, USP heeft Koenen Bouw mogen adviseren bij de aanschaf van de machineveiligheidscomponenten. Dit resulteerde onder andere in de aanschaf van een interlock systeem, wat een grote kostenbesparing te weeg bracht. Doordat bij een interlock systeem gebruik gemaakt wordt van mechanische deurvergrendelingen die worden geopend met een gecodeerde sleutel afkomstig uit een veiligheidssleutelschakelaar, was het niet nodig om mantelbuizen in te graven voor de bekabeling naar de deuren. Aangezien de deuren die beveiligd moeten worden op verschillende afstanden van de besturingskast geplaatst zijn, heeft Koenen Bouw de opdracht goedkoper kunnen uitvoeren dan in eerste instantie begroot.

Door het gebruik van Interlock Systemen is de kans op storingen daarnaast sterk verminderd. Interlock of sleuteltransfersystemen zijn een beproefde methode voor het grotendeels mechanisch beveiligen van machines en processen. Het principe van interlock systemen is gebaseerd op het vrijgeven en vergrendelen van uniek gecodeerde sleutels in een vooraf vastgestelde volgorde. Fortress Interlocks kan 200.000 unieke sleutelcodes maken en registreert deze op eindgebruiker om duplicaatuitgifte te voorkomen. De mGard productgroep van Fortress Interlocks TŁV is gecertificeerd en geschikt voor gebruik in PLe en SIL3 applicaties.

De realisatie van het project Tweestryd is gestart in september 2017. De geplande opening van april 2018 leek in eerste instantie ambitieus, maar door een zeer vlot en efficiŽnt verloop van het project is deze deadline toch gehaald. Koenenbouw heeft veel baat gehad bij de heldere communicatie en goede ondersteuning van Unique Safety Products. Wie durft kan vanaf 5 april de strijd aangaan in ťťn van de mijnkarretjes en op duizelingwekkende hoogte rakelings langs elkaar heen scheren.

Contact: Robert van de Ven

  Kort nieuws Geplaatst: 12-04-2018     Update: 20-04-2018       Getoond: 133x  

Meer informatie

Externe link
  ► Externe link
Reageer per email
  ► Reageer per email

Bedrijfsinformatie

 
 .
 .
 .