Alles over onderhoud en proces-optimalisatie

MaintenanceBenelux.nl
Zoeken
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

12-01-2018

Eerste ziekenhuis neemt Ultimo HSE Suite in gebruik

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Eerste ziekenhuis neemt Ultimo HSE Suite in gebruik

Als eerste ziekenhuis in Nederland, neemt het Martini Ziekenhuis (Groningen) de Health, Safety & Environment (HSE) Suite in gebruik. Door de verschillende functionaliteiten in de HSE-Suite, is het mogelijk om een verregaande relatie tussen werkzaamheden en apparatuur te realiseren. Zo beperkt het Martini Ziekenhuis de risico’s die voortkomen uit werkzaamheden aan medische apparatuur.

Industrie vs. ziekenhuizen
Initieel zijn de HSE-modules ontwikkeld in samenwerking met de industriële sector om de veiligheid van installaties en die van de mensen die aan deze installaties werken, te borgen. Maar de overeenkomsten tussen het ziekenhuiswezen en de industrie zijn groot en daarmee ook de toepasbaarheid van deze modules binnen het ziekenhuis. Het Martini ziekenhuis gaat de veiligheidsmodules inzetten om te zorgen voor een nog veiligere omgeving, zowel voor patiënten en medewerkers, alsook externe dienstverleners.

In de praktijk
De module Werkvergunningen wordt ingezet om er zeker van te zijn dat er alleen gecertificeerde vakmensen werken aan installaties en medische apparatuur. Bij de module Werkvergunningen hoort ook de add-on Taak Risico Analyse (TRA). Met deze functionaliteit worden potentiële risico’s voorafgaand in kaart gebracht en worden maatregelen genomen om het risico te voorkomen. Het Martini Ziekenhuis ziet veel voordelen in deze module, bijvoorbeeld bij grotere projecten. Met de module Lockout Tagout (LOTO) kan het onverwacht inbedrijfstellen van installaties of apparatuur tijdens onderhouds- of herstelwerkzaamheden worden voorkomen. Op deze manier worden incidenten bij het werken aan gevaarlijke installaties voorkomen. De functionaliteit zorgt er straks voor dat stroom in hoogspanningsruimtes pas weer opgestart kan worden als alle sloten en tags van de installatie zijn gehaald.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de HSE-Suite en de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met Ultimo Software Solutions.

Contact: Anneloes Holstege - Ultimo

  Kort nieuws Geplaatst: 12-01-2018       Getoond: 531x  

Meer informatie

Lees hier de complete referentiecase
  ► Lees hier de complete referentiecase
Reageer per email
  ► Reageer per email

Bedrijfsinformatie

Andere berichten

 
 .
 .
 .