ZOEK
MaintenanceBenelux.nl
 

Alles over onderhoud
en proces-optimalisatie meer »

Expertisecenter

Laatste nieuws

Agenda

Vacatures

Vakblad

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Over MaintenanceBenelux.nl

Expertisecenter - Procesoptimalisatie

Procesoptimalisatie

 

Procesoptimalisatie

Het zodanig optimaliseren van een proces en/of installatie dat de lijn een hogere output krijgt, een betere performance, minder storing en/of stilstanden etc.

Synoniemen
Verbeteren van een installatie, Process optimalization Stel synoniem voor

Subpagina’s

Monstername

Monsterneming

duurzaamheid

energie-efficiency, efficiënter materiaalverbruik, andersoortig ontwerp

kwaliteit

proces- en productkwaliteit

energie-efficiency

energiebesparing, efficiënter omgaan met energie, energieverbetervoorstellen

levensduurverlenging

verlenging levensduur installatie

performanceverbetering

 

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina? Voeg toe +

 

Artikelen

Artikelen gepubliceerd in vakblad Maintenance Benelux

Open dit artikel [pdf]
nr 2015-1

Stagiair HAS helpt Grand Duet bij doorvoeren efficiencyverbeteringen op productielijnen

Output na acht weken nagenoeg verdubbeld Circa een miljoen diepgevroren deegproducten ziet wekelijks bij Grand Duet het daglicht. De belangrijkste afnemers zijn Bakker Bart en grote Nederlandse retailers als Jumbo, Plus, C1000 en Sligro. Voortdurend wordt in deze sector gezocht naar een optimale balans tussen de kostprijs van de producten enerzijds en een marktconforme verkoopprijs anderzijds. In het kader hiervan ging Corné Werker, tweedejaars student Voedingsmiddelentechnologie aan de HAS, onder leiding van Joost Kuijer, Manager Operations bij Grand Duet tijdens zijn stage aan de slag met het verbeteren van de output van één van de productielijnen.

Jarenlang behoorde Grand Duet samen met Bakkerij Bart tot Bart’s retail. Zo’n twee jaar geleden werd besloten dat beide bedrijven elk hun eigen weg zouden gaan. Heden ten dage is Grand Duet een zusteronderneming van de industriële bakkerijen Pré Pain en Smithuis. Smithuis is gespecialiseerd in de vervaar diging van dagverse broden en Pré Pain richt zich op het produceren van afbak brood en -broodjes. Het assortiment van Grand Duet bestaat uit zoete en hartige bladerdeegproducten, klein en groot brood, pizza’s en speciale producten als kaasstengels, gevulde koeken en kaas krullen. Joost Kuijer, Manager Operations: “60 procent van onze totale productie gaat naar de winkels van Bakker Bart. Circa 10 procent wordt geëxporteerd en de overige 30 procent is bestemd voor Nederlandse retailers.”
Heeft u een bijdrage voor deze pagina? Voeg toe +
 

Leveranciers

Leveranciers en andere bedrijven en organisaties, zoals contractors, consultants, etc

 
Verfijn de selectie
Klik hieronder om alleen de bedrijven in die groep te zien.

Monstername
duurzaamheid
kwaliteit
energie-efficiency
levensduurverlenging
performanceverbetering

Klik hier om al deze bedrijven een email te sturen.

Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden? Klik dan deze rubriek aan in de vermeldprocedure, of stuur ons een email.

 

Productnieuws

Nieuws over producten en diensten van vermelde bedrijven

Heeft u een bijdrage voor deze pagina? Voeg toe +
 

Whitepapers

Heeft u een bijdrage voor deze pagina? Voeg toe +
 

Productbeschrijvingen

Beschrijvingen van producten en diensten van vermelde bedrijven

Heeft u een bijdrage voor deze pagina? Voeg toe +
 

Fotoverslagen

Een serie foto's van een product of dienst behorend bij dit onderwerp

Heeft u een bijdrage voor deze pagina? Voeg toe +
Deze pagina werd 3838x opgeroepen sinds 1 januari 2017.
 
 .
 .
 .