MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertise

Voeg uw bijdrage toe
Case stories
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Brandwerendheid opslagvoorziening Bumax PL 65.20 onder de maat  Opslagvoorziening gevaarlijke stoffen doorstaat test niet
Brandwerendheid opslagvoorziening Bumax PL 65.20 onder de maat
Opslagvoorziening gevaarlijke stoffen doorstaat test niet Een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van voedingsingrediënten liet enige tijd geleden in haar industriehal een Bumax BMC-PL 65.20 opslagvoorziening plaatsen voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Voorafgaand aan de ingebruikname vroeg de opdrachtgever Dgmr Bouw om de nieuwe opslagvoorziening te beoordelen op brandwerendheid. Het finale onderzoeksrapport werd voorgelegd aan de notified body Effectis die het bekrachtigde. Het eindoordeel was ronduit vernietigend. Géén van de overlegde documenten voldeed aan de gestelde eisen.

Voorzien van de documentatie die de fabrikant van de opslagvoorziening had meegeleverd bij de plaatsing, voerde Dgmr Bouw in augustus 2014 een inspectie op locatie uit. De geplaatste opslagvoorziening, een Bumax palletcontainer met 60 minuten brandwerende schuifdeur, zou moeten voldoen aan de PGS15-eisen. In de PGS15 zijn de brandwerendheideisen namelijk strenger dan in het Bouwbesluit. Dit heeft te maken met het extreem hoge risico op brand en explosie bij de opslag van gevaarlijke stoffen.
Maintenance Benelux 2015-2, p.40
Shapeways zet in op nieuwe managementstijl à la Semco Het resultaat is een hogere output enperformanceverbetering
Shapeways zet in op nieuwe managementstijl à la Semco
Het resultaat is een hogere output enperformanceverbetering ’Vertrouwen in elkaar, eigenaarschap en vrijheid. Als in een bedrijf wordt ingezet op deze drie kernwaarden, dan leidt dit vanzelf tot een hogere output en een betere performance’. Deze managementstijl is de dagelijkse gang van zaken bij het 3D-printbedrijf Shapeways. In deze organisatie geloven ze in een zo plat mogelijke organisatie. Korte communicatielijnen en transparantie. In dit artikel een gesprek hierover met Jules Witte, Team Lead 3D Print Engineering en Johan Siekmans, Industrial Engineer, bij Shapeways in Eindhoven.

Witte vertelt: “Het is een proces geweest van vallen en opstaan en eigenlijk nog steeds. We zijn begonnen in 2008 als start up-bedrijf met een klein team. Shape ways is van origine een spin off-bedrijf van Philips. Elke medewerker die bij ons in dienst trad, moest gewoonweg alles doen. In 2011 ging in Eindhoven de pro ductie van start en werd ons team uitgebreid. Nu anno 2015 is Shapeways uitgegroeid tot een internationaal operend concern met 150 medewerkers.
Maintenance Benelux 2015-2, p.12
Een oceaan aan water door de filters Een kijkje achter de schermen bij het complexe gebeuren in Burgers’ Zoo
Een oceaan aan water door de filters
Een kijkje achter de schermen bij het complexe gebeuren in Burgers’ Zoo Zo’n 8 miljoen liter water, verdeeld over 12 bassins, ruim 10 kilometer leidingen en 16 tot 20 miljoen liter dat dagelijks wordt gefilterd. Het aquarium, noemt Max Janse het. Maar dan wel een aquarium in het groot. Janse is namelijk curator/hoofd van de Ocean van Burgers’ Zoo in Arnhem.
Maintenance Benelux 2013-4, p.30
Meer items
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Busch BVDenios BVGCM nvHitma Groep B.V.
Langkamp Technology B.V.LeBlansch Bulkhandling Equipment BVMettler-Toledo B.V.PRUFTECHNIK N.V.
Safe Site ValbeveiligingUE Systems EuropeUnique Safety Products / Lockout-Tagout-Shop.comVinçotte Nederland
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel