MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
24-05-2018
Deel dit event
Soort: Opleiding
Duur: 13 dagen
Startdatum: 24-05-2018
Plaats: Putten

Toegang: Betaald

Reliability & Maintenance Engineering

Opleiding

In Company mogelijk

CoThink ontwikkelde de modulaire leergang “Vaardigheden voor Reliability- en Maintenance Engineering” in samenwerking met de NVDO. Inmiddels is deze succesvolle leergang erkend als een onmisbaar onderdeel in de persoonlijke ontwikkeling van iedere Reliability- en Maintenance Engineer. In de leergang wordt aandacht besteed aan procesbegeleiding en pragmatische toepassing daarvan op het gebied van Asset Management.

Het hanteren van een gestructureerde aanpak is daarbij van groot belang. Daarom maakt de deelnemer uitgebreid kennis met de beste methoden, wordt vaardig in het aanpakken van vraagstukken en leert vooral welke aanpak hij wanneer en hoe moet toepassen. Hij leert om collega’s te betrekken, om groepen te faciliteren en te motiveren. Uiteraard speelt inbedding van de functie in de organisatie een belangrijk rol. Tijdens de leergang besteden we veel aandacht aan voorwaarden voor succesvolle implementatie. Niet alleen de ‘harde’, maar ook de ‘hardnekkige’ kant krijgt ruimschoots aandacht.

Doel
Tijdens de leergang wordt de deelnemer vaardig in het toepassen van methodische benaderingen voor het oplossen van lastige vraagstukken. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en aan het onbevangen leiden van verbetergroepen. Na afloop van de leergang beschikt het bedrijf over een doelgerichte, slagvaardige verbeteraar.

De opbouw van de leergang
De leergang bestaat uit 8 modulen. Tijdens de leergang vindt individuele begeleiding plaats, inclusief coaching op de werkplek.

Module 1; Inleiding en oriëntatie op Reliability- en Maintenance Engineering
Module 2; Vaardigheden oplossen problemen (RCA / Event Map / Probleem- en Gedraganalyse)
Module 3; Facilitatorvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling (incl. Whole Brain Thinking)
Module 4; Vaardigheden voor voorkomen problemen (Risico management / RCM / FMEA)
Module 5; Databeheer en toegepaste statistiek (principes van SPC / Six Sigma)
Module 6; Theorie en methoden voor Asset Management
Module 7; Vaardigheden voor Lean Maintenance
Module 8; Effectieve implementatie van de R&ME functie

De leergang R&ME is erop gericht dat de deelnemers beter in staat zijn een faciliterende rol te vervullen, als spin in het web van continu verbeteren. Het resultaat is dat zij gestructureerd en systematisch verbeterprojecten begeleiden. Met andere woorden; de deelnemers worden “kampioen” in aanpak en methode, in het ondersteunen van teams bij het kritisch analyseren van vraagstukken en het zoeken naar creatieve oplossingen. Meer generalist dan specialist!

Ton Huibers (Hoofd Technische Dienst, Vlisco, Maintenance Manager van het jaar 2013)
“In 2009 volgde ik de leergang R&ME. Dat hielp mij bij het opbouwen van een netwerk. Mijn pragmatische aanpak werd aangevuld met benaderingen om betrouwbare informatie te krijgen. Dat helpt ons bij weloverwogen besluitvorming en leidt tot effectiever resultaat. Als manager heeft de RATIO-aanpak mij geholpen om een hogere beschikbaarheid en betrouwbaarheid te realiseren. En wel binnen budget! Daarnaast ondersteunde de leergang mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kreeg meer inzicht in het belang van eigenaarschap, de kracht van faciliteren en in hoe medewerkers te inspireren zijn. De aangeleerde methoden zijn daarom vooral een probaat communicatiemiddel. Ze hebben het werk voor mij eenvoudiger gemaakt. Binnen Vlisco wordt de RATIO-aanpak nu breed toegepast. Niet alleen binnen de Technische Dienst, maar ook bij Productie en Proces & Quality. Als bedrijf zijn we op weg naar een lerende organisatie”

Olga Boot (Reliability Engineer, Gasunie)
“De kracht van de leergang zit hem in toepasbaarheid, herhaling en oefening. Ik heb geleerd om relevante informatie over een vraagstuk boven water te krijgen; door het stellen van de juiste vragen. Daardoor ontstaat inzicht en overzicht: voor werkvloer en management. Dus schrijf ik geen dikke rapporten meer. De ultieme oefening is het faciliteren van een probleem in het bedrijf van een cursusgenoot. Zonder inhoudelijke kennis vertrouwde ik op mijn vaardigheid in de methoden. En dat werkte!”

Aan de leergang is een certificaat verbonden, dat wordt uitgereikt op basis van bewezen vaardigheid en bij voldoende inzet. De leergang wordt begeleid door een commissie van advies. Na certificering kunnen deelnemers toetreden tot de actieve groep van oud deelnemers (alumni R&ME).

Bestemd voor
De leergang Vaardigheden voor Reliability-en Maintenance Engineering is bestemd voor iedereen die verantwoordelijk is voor het verbeteren van de prestaties van de assets en de organisatie, medewerkers uit Productie, Procestechnologie en Onderhoudsorganisatie. Werkzaam bij zowel asset owners als bij toeleveranciers van diensten (zoals advies- en ingenieursbureaus en aannemers).
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel