MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
22-09-2017
Deel dit event
Soort: Bijeenkomst
Duur: Een middag
Datum: 22-09-2017
Plaats: Nijmegen

Toegang: Gratis (na registratie)

Circulaire Economie & Vastgoed

Bijeenkomst

De NVDO Sectie Onroerend Goed organiseert in samenwerking met het Platform Materiaalkunde een bijeenkomst op vrijdag 22 september a.s. bij Woningbouwstichting de Gemeenschap in Nijmegen.

Het thema van de bijeenkomst luidt:

“Circulaire Economie & Vastgoed”
Het hergebruik van materialen

99% van de projecten vindt plaats in de bestaande bouw, slechts 1% is nieuwbouw. De bestaande bouw biedt dus het grootste potentieel voor verduurzaming. Het herinrichten en renoveren van bestaande gebouwen past bovendien beter binnen een circulaire aanpak dan slopen en nieuw te bouwen.

De opgave is dan ook om met de huidige gebouwenvoorraad te voldoen aan de toekomstige vraag. Dus renoveren wat moet en demonteren en recyclen wat kan. Een gebouw kan op die manier aansluiten bij de behoefte van de huidige gebruikers én rekening houden met de wensen van toekomstige gebruikers.

Yvonne Keijzers, Stichting Green Capital Challenges
“Duurzaamheidsdoelen”
De gemeente Nijmegen is in 2018 European Green Capital. De Stichting Green Capital Challenges ondersteunde de gemeente Nijmegen haar duurzaamheidsdoelen te vertalen naar de bewoners. Binnen de Challenge Circulaire Economie wordt in Nijmegen-Oost begin volgend jaar een woning ingericht met zoveel mogelijk circulaire producten en diensten. Yvonne vertelt u hier graag alles over!

Pablo van den Bosch, Madaster
“Madaster, because materials matter”
We leven in een gesloten systeem en daarom moeten we verspilling van onze bronnen voorkomen. Helaas creëren we met elkaar veel afval en dat willen we voorkomen. Hoe? Door materialen een identiteit te geven. In de visie van de Madaster Foundation elimineren we afval in de vastgoedsector door materialen een identiteit te geven met een materialen paspoort. In de presentatie licht Pablo van den Bosch (medeoprichter van de Madaster Foundation) deze kijk op materialen toe en gaat hij dieper in op de toepassingsmogelijkheden die het Madaster Platform de vastgoedsector biedt.

Marnix Balke, CFP Green Buildings
“Implementatie duurzaamheid”
CFP heeft als missie om alle gebouwen en woningen van Nederland te verduurzamen. Dat gaat niet met advies alleen natuurlijk. De juiste implementatie, gecombineerd met onderhoudsplanning draagt een wezenlijk steentje bij aan de missie. Marnix vertelt u hier graag meer over!

Ditmar Henkel, Zuivergroen
“Belang van materialisering en circulair bouwen”
Duurzaam (gecertificeerd) bouwen is nu ongeveer 10 jaar een breed omarmd begrip in de bouwsector. Nu energieneutraal bouwen in nagenoeg alle situaties goed haalbaar is, begint de focus van duurzaam bouwen te verschuiven van energiegebruik naar life-cycle-impact, circulair bouwen en (meetbaar) gezond binnenklimaat. Ditmar gaat in op de achtergronden en de mogelijke gevolgen binnen de beroepspraktijk.

Uiteraard is er na afloop van de presentaties ook nog voldoende gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje na te praten en uw netwerk te onderhouden.

Tijd: 13.00 uur ontvangst
Aanvang: 13.30 uur door de dagvoorzitter
Einde: 17.30 uur inclusief netwerkborrel
Maximaal aantal deelnemers: 25 (toekenning van een deelname plek geschiedt op volgorde van inschrijving)
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel